Убице и разбојници из Србије често раде у Хрватској јер им је плен већи, а уколико их ухапсе, казне су блаже и услови у затворима бољи него у Србији.

Прочитајте још: Срби, поклоните се бранитељима: Колинда о ћириличним плакатима СНВ

Како преноси портал 24sata.hr, многи кажу да је најстрожи хрватски затвор Лепоглава у поређењу са Забелом код Пожаревца, одмаралиште.

У хрватским затворима тренутно се налази 127 држављана Србије - 83 статусу истражног затвореника и 44 у статусу затвореника, наводи портал и додаје да сукоба по националној основи у затворима није било.

У хрватском Министарству правосуђа тврде да није било напада ни на Србе, осуђенике за ратне злочине.

"Они издржавају казну затвора у условима који онемогућују, односно спречавају сукобе или нападе по националној, али и по било којој другој основи, па се води рачуна о стању безбедности сваког појединог затвореника", наводе у Министарству.

Како се наводи, у једном затвору је и Никола Ргић, обожавалац Жељка Ражнатовића Аркана, чији лик има истетовиран на леђима, а који је осуђен на три године и девет месеци због разбојништва, крађа и превара.

У затворима се склапају и пријатељства - Здравко Мамић је на једној од својих конференција за новинаре споменуо да му је цимер у Реметинцу био Александар Тасић, члан Пинк Пантера, који му је у кантину редовно слао новац.

Тасић је био део шесторке из Србије, Црне Горе и БиХ која је у јуну 2015. у Загребу планирала пљачку блиндираног комбија, али су ухапшени пре него што су наоружани кренуили у акцију.