ЗАГРЕБ - Хрватска председница Колинда Грабар Китаровић, у склопу предизборне кампање за председничке изборе, изјавила је да је недуго после реинтеграције хрватског Подунавља 1998. посетила Вуковар са својом децом, преноси портал Индекс, наводећи да њена деца у то време нису била ни рођена.

Након што је Мирослав Шкоро на данашњем скупу у Лисинском ХДЗ-овцима поручио да ће он бити њихов председник, из Сиња му је одговорила и сама председница Колинда Грабар Китаровић. Напала га је да је „тамбурао по Америци док је грмело“, а да би додатно нагласила колики је родољуб, „мало“ је искривила истину.

Китаровић је противкандидат Зоран Милановић прозвао да као министарка у влади Иве Санадера није била у Вуковару.

"Као грађанка била сам у Книну и у Вуковару. Нетом после ослобођења Книна, мислим да је то било два дана након ослобођења Книна, и у Вуковару након завршетка мирне реинтеграције, одвела сам своју децу да виде то стратиште у Вуковару, да се то никада не понови и ја ћу и као грађанка увек одлазити и у Книн и у Вуковар", поручила је Колинда.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Колинда је “полудела плавуша”, “црвенкапица без слуха” која се "бедно понаша" и понижава државу: Певачица жестоко испрозивала хрватску председницу (ФОТО)

Мирна реинтеграција Подунавља завршила се 1998. године, наводи Индекс и додаје да хрватска председница има двоје деце која тада нису била ни рођена.

Њена ћека Катарина рођена је 2001. године, а син Лука 2003. године.