Девојчица пала са санки на Бјелашници и задобила повреде опасне по живот: Крв јој је ишла из ушију

Novosti online

08. 12. 2019. у 18:47

Девојчица пала са санки на Бјелашници и задобила повреде опасне по живот: Крв јој је ишла из ушију

Depositphotos

Данас се на Бјелашници у поподневним сатима догодила несрећа, када је девојчица током санкања пала и ударила главом од камен
Данас се на Бјелашници у поподневним сатима догодила несрећа, када је девојчица током санкања пала и ударила главом од камен, након чега је изгубила свест.

Убрзо је превезена на Клинику ургентне медицине у Сарајеву, где су јој констатоване теже повреде.

Како су рекли очевици, на месту несреће пола сата није било представника ЗОИ-ја '84, а на возило хитне помоћи се такође чекало око пола сата јер је долазило из правца центра Сарајева.

Како је потврдио директор ЈУ Завод за хитну медицинску помоћ Кантона Сарајево Адем Залихић, девојчица је задобила фрактуру лобање, имала је крварење из ушију и остали делови тела су у јако лошем стању.

- Суштина приче је да се у Кантону Сарајево организују разни културни и спортски догађаји без присуства хитне помоћи, што је само по себи противзаконито. На Бјелашници нису обезбедили возило хитне помоћи и то је грешка организатора - казао је Залихић.

Он је, такође, рекао да се девојчица док је давао изјаву налазила у операционој сали и да је у изузетно критичном стању.

- Морали смо девојчици да отворимо главу. Ја сам их још у августу прошле године упозоравао, када је преминуо један момак усред предозирања због тога што је горе било дивље обезбеђење, које није знало да пружи адекватну помоћ. Дакле, за несрећу је крив неко ко није осигурао адекватно обезбеђење горе - додао је Залихић.

Дете је, на срећу, у стабилном стању. Након операције, она је под надзором љекара на интензивном одељењу Неурохируршке клинике на Клиничком центру Универзитета у Сарајеву.

Из предузећа ЗОИ '84 нико се, још увек, није огласио.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације