Нова провокација Албанаца у Црној Гори, који су пред високим функционерима државе Црне Горе и Општине Рожаје демонстрирали пркос и непоштовање државе у којој живе, уз здушну подршку председника СДА Сулејмана Угљанина.

Традиционаона манифестација Албанаца из Црне Горе и Србије „Ора е малеве“ у знак сећања на страдале током НАТО агресије у Калуђерском лазу, крај Рожаја, одржана је и ове године у граду на Ибру.


Прочитајте још: ЖИТЕЉИ СЕЛА УЗНЕМИРЕНИ ДОЛАСКОМ АЛБАНСКЕ ПОЛИЦИЈЕ: Шта ће њихове патроле испод наших комова?


Скуп је почео интонирањем албанске националне химне и минутом ћутања за убијене у Рожајама 1999. године, испод албанске заставе, док је црногорско знамање и ове године било ''протерано'' из сале у којој су у првом реду седели високи функционер ДПС и директор ЈП ''Црна Гора шуме''Нусрет Калач, али и председник Општине Рожаје и челник Бошњачког већа у Црној Гори Осман Нурковић, кадар Бошњачке странке.

Угљанин и Калач су поздравили учеснике манифестације а на заједничкој слици са ансамблом ''Шота'', фолклораши са Космета су се домаћинима, са Калачом и Угљанином, ''захвалили'', укрштеним шакама на грудима, одосно симулирањем двоглавог албанског орла, који је из Рожаја и ове године ''протерао'' домаћег, црногорског златног орла...

Чека се реакција министра културе Александра Богдановића, који је до сада показивао изузетну болећивост према албанском, али не и знамењима Србије...