Пас расе белгијски овчар "малиноа", тешко је повредио дечака (10) у насељу Златица у Подгорици. Малишан је, док је возило бицикл, изуједан у пределу груди и руку и због тешких повреда хитно је пребачен у Клинички центар Црне Горе где је и оперисан.


- Из Ургентног центра, по већ устаљеној процедури, обавештени смо о овом инциденту. Пронашли смо и власника пса, од кога је узета изјава. О повређивању дечака полиција је обавестила надлежног тужиоца - саопштено је Новостима у Управи полиције Црне Горе, из које су демантоване тврдње да је пас који је изуједао дете у власништву полиције.


Новости сазнају да је власник пса полицајац, али да нема говора о томе да је реч о службеном, већ о псу који је у власништву физичког лица.


Прочитајте још: УЗНЕМИРУЈУЋЕ ФОТОГРАФИЈЕ: Стравичан напад пса на деветогодишњег дечака


- Породица дечака за сада нам се није обраћаала. Међутим, ми смо одмах по сазнању за инцидент спровели све радње по службеној дужности - наглашавају из Управе полиције.


Због трауме коју је дете преживело, у фази опоравка проћи ће стандарди третман у који ће бити укључени и психолози и дечји психијатар.