Кривично веће Вишег суда у Подгорици, осудило је у одсуству, због кривичног дела криминално удруживање и кривичног делa рачунарска превара, одбеглог држављанина Србије Милоша, званог Чујке, из Београда, на пет и по година затвора.

Прочитајте још: Јанковићу две године затвора због преваре голмана Стојковића: Мора да плати и 6.5 милиона динара

Небојша Бошковић из Бара осуђен је затворском казном је три године и пет месеци, а Наташа Головић ће после правоснажности пресуде, морати да носи наногицу шест месеци.

Чујовић је раније већ осуђен у Црној Гори и то на 6,5 година затвoра, такође због истих кривичних дела. Почетком августа 2017 године, пуштен је на слободу уз јемство од 230.000 евра, али и обавезу да се сваког првог у месецу јавља полицији. Док се шеткао по Подгорици, полиција му је одузела скупоцени ''ауди'' ради провере, а када му је досадило, Чујовић је једноставно отишао из Подгорице, не чекајући друго суђење. Црну Гору је напустио легално јер му нису биле одузете путне исправе, упркос чињеници а је био оптужен за тешко кривично дело.

На претресима приликом првог суђења у Подгорици Чујовић је признао све наводе оптужнице, причаајући невероватммо етаље хакерских превара, али и износећи тврдњу о милионима евра скинутиих са туђих рачуна, о чему тужилаштво није имало документацију.

Док је чекао правоснажност прве пресуде, Чујовић је из затвора у Спужу успео да користећи мобилне телфоне дајући инструкције банкарским службеницима успео да ''скине'' са ''дебелих'' банкарских рачуна у иностранству готово 1,5 милиона евра, али је њему и Бошковићу приликом ових превара остало блокирано у банкама око 250.000 евра...