Инцидент у Подгорици: Телохранитељ бизнисмена напао новинара, тужилац мирно гледао

М. С.

04. 12. 2019. у 17:42

Инцидент у Подгорици: Телохранитељ бизнисмена напао новинара, тужилац мирно гледао

Фото: Depositphotos

Новинар подгоричког “Дана” хтео је да фотографише Зорана Ћоћа Бећировића док је био у тржном центру са вишим државним тужиоцем Милошем Шошкићем
Вршилац дужности Врховног државног тужиоца Ивица Станковић затражио је од руководиоца Вишег државног тужилаштва у Подгорици да утврди све чињенице поводом догађаја у тржном центру Делта, којем је присуствовао и државни тужилац Вишег државног тужилаштва у Подгорици Милош Шошкић.

Он је истовремено од Комисије за етички кодекс државних тужилаца затражио мишљење о томе да ли је понашање државног тужиоца Шошкића у складу са Етичким кодексом државних тужилаца.

Прочитајте још: Бомбом на кућу: Полиција у Подгорици расветлила напад

Наиме, како је објавила редакција „Дана“, припадник МУП, Младен Мијатовић, иначе телохранитељ бизнисмена Зорана Ћоћа Бећировића, напао је у уторак новинара тог листа Владимира Оташевића. Инцидент у тржном центру "Делта" мирно је посматрао виши државни тужилац Милош Шошкић, који је био у друштву Бећировића.

Њих је новинар покушао да фотографише док купују мобилни телефон, после чега га је Мијатовић напао, објавила је редакција тог медија.

После Станковића реаговало је Министарство унутрашњих послова (МУП) Црне Горе саопштавајући да је затражило писано изјашњење од службеника Директората за ванредне ситуације МУП Младена Мијатовића.

-Поводом навода који су објављени у медијима, а односе се на поступање службеника Директората за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова, М.М., Министарство је предузело активности на утврђивању чињеничног стања. Тим поводом, затражено је писано изјашњење од службеника, након чега ће ово Министарство, у складу са Законом и Етичким кодексом државних службеника и намештеника, предузети даље активности према службенику, у циљу утврђивања дисциплинске одговорности, наводи се у саопштењу МУП.

У среду вече Управа полиције је демантовала да је М.М., њен припадник.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације