Фотографија пацијента и две обнажене жене у психијатријској болници шокирала је све: Због пропуста у раду покренут дисциплински поступак против техничара

М. СЕКУЛОВИЋ

02. 12. 2019. у 20:30

Фотографија пацијента и две обнажене жене у психијатријској болници шокирала је све: Због пропуста у раду покренут дисциплински поступак против техничара

Пацијент Ђ. П. са девојкама Фото Фејсбук

Раскинут уговор са приватном фирмом која је пружала услуге обезбеђења због пропуста у раду

ДИСЦИПЛИНСКИ поступак против четири сменска медицинска техничара који раде на одељењу Специјалне болнице за психијатрију Котор и споразумни раскид уговора са приватном фирмом која обезбеђује Судско одељење "због уочених пропуста у раду њених службеника". Ово је епилог скандала који је недавно избио, пошто су светло дана на друштвеним мрежама угледале две фотографије осуђеника Ђ. П. и две обнажене жене, настале на том одељењу.

"Ја и колегинице", уз три "смешка", стајало је изнад фотографије, на којој је једна од девојака била као од мајке рођена, а друга у болничкој униформи, ревносно је стетоскопом ослушкивала дисање обнаженог "пацијента" Ђ. П., раскопчаног мантила.

Прочитајте још - Фотографија пацијента у психијатријској болници са две обнажене жене узбуркала јавност (ФОТО)

- На основу интерне истраге није установљен тачан датум настанка фотографије и који од сменских медицинских техничара Судског одељења је без одобрења начелника одељења или дежурног лекара допустио боравак непознатих особа на одељењу. Дисциплински поступак ће се даље водити сходно Закону и резултатима истраге коју воде овлашћени службеници Управе полиције - Одељења безбедности Котор - саопштено је из Специјалне болнице.

Додају, такође, да је сходно постојећем уговору са фирмом за обезбеђење њихово особље морало приметити присуство непознатих особа на одељењу, с обзиром на то да су они били у обавези да евидентирају сваки долазак "трећих лица" и надгледају одељења помоћу видео-надзора са инсталираних 16 камера.

Поводом "посете" две девојке осуђенику Ђ. П. који казну од пет година и седам месеци затвора издржава на Судском одељењу у Специјалној болници у Котору, у Основном државном тужилаштву у овом граду је формиран предмет који је у фази извиђаја.

БЕКСТВО

У ЈУНУ прошле године, пацијент на Судском одељењу, Ђ. П. је побегао из болнице у којој борави по наредби Вишег суда у Подгорици и обрео се у Приштини. После десетак дана тамо је ухапшен.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Хајдук Раде

02.12.2019. 21:32

Пуна имена и презимена медицинског особља господо, пуна имена... може и број телефона наравно.

Zak

02.12.2019. 22:32

Istragom nije utvrdjeno kad je slika nastala!? Izgleda da ne znaju za desni klik na misu pa details i izadje i datum i vreme... jaoooo

Uros

03.12.2019. 15:13

@Zak - Ne mora da znaci jer ako ti uradis nesto u fotosopu na slici 2 godine nakon sto je nastala on ce upisati taj novi datum i svaka sledeca izmena ce upisati taj datum

Di

02.12.2019. 22:34

Kao neuracunljiv.... Zalosno sudstvo... Ko zna sta je uradio, ali kolika mu je kazma nekoga je ili ubio ili tesko povrijedio... Sprdnja.... Vezati kao psa, da drugima ne padne na pamet da izigravaju ludake.