Мистериозна смрт у Спужу: Отац се пита да ли је Рајко (21) отрован

М. Секуловић

01. 12. 2019. у 21:40

Мистериозна смрт у Спужу: Отац се пита да ли је Рајко (21) отрован

Установа за извршење кривичних санкција Фото Вијести

Неразјашњена погибија Подгоричанина у Заводу за извршење кривичних санкција у Спужу

ИЗНЕНАДНА смрт Подгоричанина Рајка Перуничића (21), који је под засад неразјашњеним околностима 30. новембра преминуо у Установи за извршење кривичних санкција у Спужу, где се обрео три дана пре, изазвала је неверицу у његовој породици и међу пријатељима.

Прочитајте још: Били су пријатељи и кумови: Лука му рекао да је његовој жени направио дете, опсовао га, а онда га је Ђорђе распорио

- Перуничић се налазио у Затвору за кратке казне, а у Клиничком центру је преминуо у касним преподневним сатима, па је наложена обдукција чији резултати још нису обелодањени. Од привођења на издржавање казне су га третирали затворски лекари, а о његовој смрти је обавештена и Управа полиције Одељења безбедности у Даниловграду - саопштено је из УИКС "Спуж" поводом смрти младића који је раније хапшен због малтретирања професорке из Подгорице и дечака ромске националности...

Отац злосрећног младића Предраг Перуничић каже да је његов син у Клинички центар Црне Горе - по информацијама из те здравствене установе - доведен без знакова живота.

- Не верујем у причу о природној смрти, још мање у верзију по којој се мој син сам отровао, јер он никада не би дигао руку на себе. Уосталом, да је тако хтео, не би чекао да доспе иза решетака. Ако је у питању тровање, као што то медији преносе, онда сам уверен да неко други стоји иза тога - истиче Предраг и наводи да га сада још више чуди то што му нису дозволили да види сина, који га је позвао да му донесе неке ствари после изненадног хапшења, па је он отишао у Спуж.

Фото Приватна архива Рајко Перуничић

Породица сумња да је Рајко преминуо од последица евентуалног ударца, јер је раније у тешкој саобраћајној несрећи задобио тешку повреду главе.

Обдукциони налаз о узроцима Рајкове смрти ће тужилаштву бити достављен тек за двадесетак дана, а млади Перуничић ће бити сахрањен сутра, на сеоском гробљу Борова, у околини Пљеваља.

(НЕ)ОЧЕКИВАНО ХАПШЕЊЕ

ПОРОДИЦА тврди да је Рајко на издржавање казне требало да се јави 3. децембра, а ухапшен је раније јер приликом легитимисања на улици, док је ишао да се види са девојком, није имао лична документа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације