ЦЕЛА гарнитура јавних личности из врха црногорске државе годинама је делила добро и зло са одбеглим бизнисменом Душком Кнежевићем, власником "Атлас групе". Чак су били уз њега када је бранио докторску дисертацију на Правном факултету Универзитета у Београду 2010. године, што подацима илуструју из Демократске Црне Горе, подсећајући да су се на том "скупу" пре девет година сабрали Александар Тичић, бивши саветник Мила Ђукановића, који је, како наводе, провео време у притвору ради учешћа у афери "Кошљун".

Прочитајте још:„Милу сам дао милионе!“: Душко Кнежевић тврди да је у хотелу “Хилтон” плаћао рекет

- Ту је био и Данило Петровић, власник "Цијевна комерц" групације, који дугује милионске износе за неплаћене порезе и шампион у добијеним тендерима. Били су и Бранимир Гвозденовић, тадашњи министар уређења простора и заштите животне средине а сада потпредседник Скупштине Црне Горе, Благота Радвић, власник "Зетаградње" једне од највећих грађевинских фирми у Црној Гори, као и Мирослав Иванишевић, тада председник Сената Државне ревизорске институције, а сада председник борда директора државног "Монтенегро бонуса", навели су из Демократске странке Црне Горе.

Наводе да је био присутан и Будимир Шегрт, тада генерални директор ПЗУ "Мељине" које је довело до стечаја, сада амбасадор Црне Горе у Пољској, а коме је по Ђукановићевом налогу исплаћено 79.000 евра, али и Радоје Жугић, тадашњи и садашњи гувернер Централне банке Црне Горе, Сања Влаховић, докторанд универзитета "Медитеран", некадашња министарка науке, а сада амбасадор Црне Горе у Италији.

Ту је, како тврде Демократе, био и Рашко Коњевић, тадашњи и садашњи посланик Социјалдемократске партије, Велибор Милошевић, 2010. вицегувернер Централне банке Црне Горе, а данас оптужени за рекетирање Душка Кнежевића, као и Никола Фабрис, садашњи вицегувернер ЦБЦГ, и Младен Вукчевић, редовни професор на универзитету "Медитеран" и председник Судског савета. Они додају да "иако је Душко Кнежевић многима помагао,праштао дугове, отварао рачуне без лимита, и плаћао њихове дугове имовином својих фирми, сада му бивши пријатељи на све то окрећу леђа и узвраћају ћутњом.

- Питамо се ко ће од ових "пријатеља" добити споредну улогу у серији коју режира Душко Кнежевић, а где је главни актер, управо, најбољи био и пријатељ, Мило Ђукановић, навели су из странке Алексе Бечића.

МЕГА ЛАЖОВ

НАКОН конгреса ДПС и изјаве Мила Ђукановића на његов рачун, реаговао је Душко Кнежевић на "Инстаграму", кратко:

- Мега лажов.