За донацију из афере „Коверат“ нисам знао док се није појавила у јавност, казао је Мило Ђукановић, председник Црне Горе и лидер ДПС-а, додајући да све регуларне донације се евидентирају у рачуноводству партије.


- У овом случају није реч о регистрованој донацији, због тога је она предмет испитивања надлежног државног органа. Већ сам казао да за ту донацију нисам знао до тренутка док се није појавила у јавност, због отга је ДПС већ сносила последице и платила казну сагласно Закону о прекршајима, казао је новинарима Ђукановић, након партијског конгреса, који је на питање да ли има регистроване донације од Душка Кнежевића, власника Атлас групе, одговорио:


- Не знам, одкуд бих ја то знао, не знам заиста. У рачуноводству партије се све то уредно води. Постоји шеф рачуноводства код којег је могуће доћи, ја као донатор такође одем у ту канцеларију и уплатим донацију у складу са законом као донацију партији.


Ђукановић је поднео тужбу против Кнежевића.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Душко Кнежевић најавио “бомбу” у 22 часа: Објавиће цео снимак “коверте”


- Није било потребно да се ја саслушавам јер сам у овом случају ја тужилац, тако да одговор шта се даље догађа у том предмету треба потражити код надлежног суда, поручио је лидер ДПС.

На питање да ли је таћно да је новац који је Душко Кнежевић предао Славољубу Мигу Стијеповићу намењен њему, како се чуло на снимку, одговорио да је на ту тему све речено.


- О томе шта говори Кнежевић и колико је то веродостојно већ више пута сам јавно говорио. То што се неко бави дописивањем и доснимавањем то само заправо дописује оптужницу против себе, поручио је Ђукановић.