На предлог вишег државног тужиоца у Бијелом Пољу због сумње да је починио кривично дело убиство у покушају, судија за истрагу Вишег суда, у овом граду, одредила је после саслушања притвор до 30 дана Еску Еровићу (56) из Османбеговог села на Коритској висоравни.

Он је осумњичен да је покушао да хицима из пиштоља убије комшију Хусеина Смакића званог Хускара (70), а притвор му је одређен због могућег утицаја на сведоке, као и околности да је са оштећеним у лошим односима, те да је раније осуђиван. Хускара је погођен у руку, и после лекарске интервенцције, изашао је из болнице.

- У сеоској продавници смо играли шах. Требало је да га матирам, по обичају, када ме је Еско оптужио да сам му украо топа. Настала је фрка, али су нас раздвојили - причао је Хускара истражитељима. - Сутрадан је наишао на трактору. Зауставио се, сишао са трактора и пуцао. Спасао ме је инстинкт - казао је Хускара, који је до сада, упркос шеретском духу, имао неколико крвавих окршаја.

Јавност је готово заборавила најбогатијег човека у Османбеговом Селу, а можда и на Коритској висоравни, недалеко од Бијелог Поља, после низа скандала у којима је имао главну улогу.

Хускара је пресудом Врховног суда Црне Горе 2002. осуђен на годину дана затвора због покушаја убиства комшије најјачег младића у селу Саиста Кургаша, који је тада имао 35 година.