Стајао сам на семафору на Пољичкој цести, таман сам изашао с посла на паузу, у близини фаст фоода "Медуза" и одједном ми прилази неки момак стар двадесетак година, нормално одевен, али потпуно крвавог лица и главе.


Видео сам да му један прст стоји у неприродном положају, вероватно је био сломљен, а оба ока су му била натечена, само што се нису затворила, док му је на темену био рез из којег је шикљала крв.


Само ми је, босанским нагласком, казао: "Зовите хитну...." - прича један Сплићанин, који се нешто пре 13 сати затекао на улици и угледао застрашујући призор.


Он каже да је младић био у потпуном шоку, а он га је питао може ли ходати па су кренули према Хитној помоћи у болницу на Крижине. Док су ходали претучени младић му је испричао као је стајао на аутобуској станици када су му пришли неки момци и питали га је ли навијач.


"Не знам је ли им шта одговорио и зашто су га почели тући, нисам стигао да га то питам. Али уверен сам да су га, осим ногама и песницама, тукли још нечим, она рана на темену је направљена нечим.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Хулигани из Сплита целог лета путују обалом да туку Србе


Успео је да ми каже да је из Сарајева и да је добио стипендију да ову годину може студирати машинство у Сплиту. Нисам га даље ништа питао јер је почео говорити да му је лоше, једва је ходао.


Успели смо доћи до Крижина, таман је изашао неки техничар који ми је рекао да морам да га одведем на Фируле. Кад сам рекао да ја не могу, онда су се смиловали и одвели га они - говори саговорник Слободне Далмације додајући како је после видео да се на аутобусној станици појавила полиција.


Из сплитске полиције нам је потврђено да су око 13.40 из сплитске болнице на Фирулама добили дојаву да је млађи мушкарац на Хитном хируршком пријему затражио лекарску помоћ.


"Изјавио је лекарима да је физички нападнут у Пољичкој улици, а тежина повреда још није позната, налази се на лекарској обради. Ми ћемо предузети све радње и криминалистичко истраживање како би утврдили све околности догађаја", каже Антонела Лолић, портпаролка сплитске полиције.

(kurir.rs/slobodnadalmacija.hr)