Рожаје: Професорка и ученик се потукли на часу

Novosti Online

26. 11. 2019. у 09:14

Рожаје: Професорка и ученик се потукли на часу

Фото: Принтскрин

Просветна инспекција испитује случај наводне туче између професорке и ученика Средње стручне школе у Рожају
Просветна инспекција испитује случај наводне туче између професорке и ученика Средње стручне школе у Рожају, потврђено је "Вијестима" из управе те школе.


 - Случај конфликта наставника и ученика је нешто чиме се већ бавимо. Прецизније, вршимо разговоре са свим учесницима, након чега ће се школа одредити у односу на овај случај. Свакако да је неприхватљиво непримерено понашање ученика према наставницима, али и било која врста физичке агресије у школи - рекла је редакцији “Вијести” вршилац дужности директора рожајске ССС Зинета Хот.


Читалац је “Вијестима” послао видео-снимак на којем је приказан конфликт између наставнице и ученика. На снимку се не чује шта једно другом говоре, али ученик, како се види, стоји изнад професорске катедре, као да жели да узме дневник или други предмет испред професорке, што она брани. Ученик је потом хвата за шаке и професорка потом креће на њега.


Видео у трајању од 12 секунди, како тврди читалац, снимљен је пре неколико дана. И читалац, али и из управе школе, казали су “Вијестима” да је у питању професорица Бахта Куртагић.


Хитну реакцију школе, како је речено “Вијестима” из Министарства просвете, тражио је и тај ресор.


- Затражили смо, као и увек у оваквим ситуацијама, хитну информацију од школе - наводи се у одговору.


Додају и да ће Министарство просвете до краја седмице јавности представити нови систем борбе против насиља у школама.


- Но, случај о коме ви говорите је карактеристичан по томе што није реч о конфликту између вршњака, већ ђака и наставника. Овде је реч о неваспитању ученика, са чим било каква промена управе школе, кроз коју свака школа некад пролази, нема апсолутно никакве везе. А неваспитано и дрско понашање било ког ученика је апсолутно неприхватљиво - казали су “Вијестима” из ресора Дамира Шеховића, негирајући тако и тврдње читаоца који је редакцији доставио видео, да су проблеми у рожајској средњој школи последица честих и партијских промена директора те образовне установе.


Из Министарства просвете очекују “брзу и конкретну реакцију, не само школе, већ и родитеља”.


- И то у свакој ситуацији у којој било који ученик узнемирава, омаловажава или је насилан према наставнику - казали су “Вијестима” из тог ресора.


Недавни конфликт није једини из ССС у Рожајама. У фебруару је пријављен случај вршњачког насиља, када је петнаестогодишњи М. Л. покушао да соном киселином отрује школске другове С. Ш. и Б. К. Он је, према писању медија, сону киселину улио у бочице са соковима, а потом их унеоу учионицу и поделио неколицини ђака из одељења.


Садржај из боце пробала су четири ученика, али нико од њих није испио сок са отровом, већ су код првог гутљаја осетили непријатан укус и течност избацили из уста. Дечак М. Л. приведен је Одељењу безбедности Рожаје. Директор школе у то време био је Иско Бећовић.


У истој школи пре неколико година снимљен је инцидент у којем је група ученика шиканирала професора социологије и филозофије С. Ш.


На снимку који је тада објављен, приказано је и да професор није остао дужан ученицима, већ да је хтео и да се физички обрачуна са њима.


Прочитајте још: ПОКУШАО ДА ОТРУЈЕ ДРУГОВЕ: Сону киселину сипао у сокове!


Тадашњи директор Есад Црновршанин потврдио је аутентичност снимка и рекао да су сцене изазвали “уличари”, које не познаје, а који често обилазе школе и дворишта и праве сличне проблеме.


Снимак туче професорке и ученика погледајте ОВДЕ.


Извор: vijesti.me

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације