Усташко У или потковица? Расправа о украсима у Славонском Броду (ВИДЕО)

Новости Онлине

понедељак, 25. 11. 2019. у 14:34

Усташко У или потковица? Расправа о украсима у Славонском Броду (ВИДЕО)

Фото Printscreen/ Youtube

Појединци кажу да је боље имати такве украсе него петокраке, док неки тврде да је реч о адвентском венцу, али и потковици

Нови божићни и новогодишњи украси на улицама у Славонском Броду, у облику усташког слова "У", са крајевима извијеним према споља, изазвали су реакције јавности, пише портал Index.

Украси су постављени на јавним површинама, а њихов специфичан изглед коментарисан је на друштвеним мрежама, где појединци кажу да је боље имати такве украсе него петокраке, док неки тврде да је реч о адвентском венцу, али и потковици.

Локални портал СБ Плус, преноси Инеx, објавио је и колумну у којој се проблематизује нови божићни украси под насловом "Уместо улицу Миле Будака, Свачићеву окитили ушастим У".

Прочитајте још - НОВИ ИЗЛИВ МРЖЊЕ У СПЛИТУ: Усташки симболи на плакату за филм о Диани Будисављевић

Славонски Брод, наиме, има и улицу која се зове по усташи Милу Будаку, подсећа Index и додаје да је градоначелник тог града, Мирко Дуспара, иначе био члан ултра десне странке ХСП-а, а да је потом постао независни.

У кабинету градоначелника, пише портал, нико се није јављао на телефон током радног времена да би питали о постављеним украсима, па су питање упутили мејлом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Simon Нс

25.11.2019. 15:27

Кога нормалног то може да изненади,њихово У им је у генима, њима су хероји павелић,степинац, кватерник и остали творци НДХ!

Donald Dack

25.11.2019. 17:11

@Simon Нс - U Slavonskom Brodu je poginulo 32 djece od srpskih granata ne računajući odrasle!