У Црној Гори, судећи по збивањима у недељу поподне у подгоричком насељу Златица, ни фудбалске утакмице кадета не могу проћи без тешких инцидената.

Прочитајте још:
Новцем од грађана Црне Горе платили казну саветници која је увредила Србе?: Реакције на одлуку тројице амбасадора

Наиме, како је саопштено из ФК Ибар из Рожаја, на њиховој утакмици против Искре из Даниловграда ''дошло је до језивих претњи и националистичких испада једног од родитеља играча Искре''.

- После једног несмотреног фаула нашег младог играча Клице, који је оправдано санкционисан црвеним картоном, уследила је драма. Отац играча Искре је, прескачући ограду, што је било довољно да делегат Бојовић и судија Госпић прекину меч, почео да вређа нашег играча Ибра, да га псује упућујући му језиве претње: 'Пуцаћу ти у ноге, је... вам матер муслиманску'. Само захваљујући присебности командира полиције којем не знамо име, а коме смо неизмерно захвални за присебност, који је такође био посматрач и родитељ, избегнуте су далекосежне последице, део је саопштења које је потписао директор клуба Амир Хонсић.


Прочитајте још: Видели "БГ" на таблицама и пао им мрак на очи: Мислили да је из Београда па Французу издували гуму уз поруку "Србине" (ФОТО)

- Требају ли нашим дугогодишњим пријатељима из Искре овакви појединци који баце сенку на сав труд и који неодговорним понашањем могу да угрозе животе дечацима од 17-18 година. Родитељи деце након учесталих испада на црногорским теренима, са разлогом се питају вреди ли се такмичити и да ли смемо послати нашу децу на следеће гостовање?! - пише у саопштењу ФК Ибар, уз напомену "да су представници Искре били максимално коректни и да су се више пута извинили члановима руководства Ибра''.

Фудбалски савез Црне Горе и Управа полиције нису се још оглашаваали после овог инцидента.