За сваки килограм дроге добијао по 800 евра: Водник са „Јадрана“ признао да је био део криминалне групе

Танјуг

25. 11. 2019. у 09:33

За сваки килограм дроге добијао по 800 евра: Водник са „Јадрана“ признао да је био део криминалне групе

Брод "Јадран / AP Photo

Група је планирала да у априлу школским бродом "Јадран" у Турску прошверцује 56 килограма кокаина, али су те планове осујетили црногорски истражитељи

Старији водник Милош Кулић, којем је додељен статус сведока сарадника, признао је да је био део криминалне групе на чијем су челу били Никшићанин Дејан Ровчанин и српски држављанин Владимир Рачић и да се с њима договорио да за сваки килограм кокаина који буде испоручен са школског брода "Јадран" у Истанбул и сваки килограм хероина који буде прокријумчарен у повратку исплате по 800 евра.

Према писању подгоричке Побједе, група је планирала да у априлу школским бродом "Јадран" у Турску прошверцује 56 килограма кокаина, који је требало да буде "плаћен" истом или већом количином хероина, али су те планове осујетили црногорски истражитељи када су претресли брод и пронашли дрогу, чија вредност прелази више од пет милиона евра, преноси Цдм.

Кулић је у истрази испричао детаље сусрета са Ровчанином и Рачићем и како су договорили испоруку кокаина, као и да је Раденовић био упозат са детаљима и прихватио да учествује у кријумчарењу дроге и да дели новац.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Подигнута оптужница за шверц 56 килограма кокаина

Он је навео да је крајем фебруара или почетком марта 2019. године случајно у Никшићу срео Дејана Ровчанина, за којег је рекао да га познаје од раније и питао га "да ли има неки посао да се одради", казавши му да бродом путује за Пиреј и Истанбул, на што му је Ровчанин рекао да ће му се јавити за неколико дана.

Други сусрет је био у Никшићу испред једног локала и тада је Ровчанин понудио Кулићу да превезе кокаин за Турску и поновно "окупљање" заказали су у Тивту, а тада је прецизирано и да из Истанбула треба да се допреми хероин.

Трећем састанку у Тивту присуствовао је Рачић којег је Кулић, према властитим казивању, познавао раније јер су пре 10 година радили као обезбеђење у једном угоститељском објекту и тада је договорена цену транспорта дрога од 800 евра по килограму.

Ровчанин и Рачић имају досије и осуђивани су због шверца дроге, а српски држављанин Рачић слови за једног од најближих сарадника Дарка Шарића, којег су српске власти осудиле на 15 година затвора због шверца кокаина.

У априлу ове године, црногорска полиција открила је 56 килограма кокаина у школском броду "Јадран" који је требало да путује у Истанбул и том приликом ухапшене су три особе, док се за две још увек трага.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)