Црквењак шест година силовао псе, а сада ради у Европском парламенту: Иванишевић не долази на суђење јер има депресију и ПТСП

Новости онлине

24. 11. 2019. у 17:37

Црквењак шест година силовао псе, а сада ради у Европском парламенту: Иванишевић не долази на суђење јер има депресију и ПТСП

Фото: Twiter @ZlatokosaZola/Depositphotos

У једном од мејлова описао је како је са псима покушао да оствари садо-мазо однос
ПРОШЛО је више од две и по године, а Ивору Иванишевићу, црквењаку оптуженом за силовање својих паса, суђење још није ни почело.


ИЗБЕГАВА СУЂЕЊЕ ПРАВДАЈУЋИ СЕ ДЕПРЕСИЈОМ И ПТСП-ом


Некадашњи члан Већа за екуменизам Хрватске бискупске конференције не долази на заказана рочишта правдајући се медицинском документацијом у којој се наводи да се лечи од депресије и посттрауматског стресног поремећаја те да му је јако стресно долазити на суђење јер ће га тамо чекати новинари. Последње рочиште на загребачком Опшинском суду је требало да се одржи у септембру, али Иванишевић се није појавио.


РАДИ У ОДЕЉЕЊУ ЗА ДНЕВНИЦЕ И ПУТНЕ ТРОШКОВЕ ЕВРОПСКОГ ПАРЛАМЕНТА


Док тужилаштво тражи да га суд осуди на годину дана затвора због злостављања животиња, при чему је од повреда једна женка и угинула у азилу за псе у Думовцу, Иванишевић дане проводи у Бриселу. Запослен је у Европском парламенту.


"Ради у Директорату за финансије, у Одељењу за обрачунавање дневница и путних трошкова запослених Европског парламента. Прича се да живи на некој фарми", рекао је за index.hr један запослени ЕП-а који је замолио да остане анониман.


ПРЕПОЗНАЛА ГА ХРВАТСКА ЕВРОПОСЛАНИЦА


ИакоОдељење за који Иванишевић ради није задужено и за трошкове заступника, дознајемо да га је барем једна хрватска еурозаступница препознала у Бриселу. Новинари index.hrсу покушали да контактирају Иванишевића у његовој бриселској канцеларији, али он није одговарао на позиве.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: "Сваку ноћ је ишао у кревет нашој унуци; Угушио је дечака док га је силовао": Монструозни злочини педофила који су шокирали Хрватску


Пре месец дана извор близак одбрани Ивора Иванишевића Index-у је рекао да је наложено вјештачење како би се утврдило да ли је медицинска документација веродостојна и да ли је уопште способан за суђење.


ПРОВЕРИЋЕ СЕ ДА ЛИ ЈЕ СПОСОБАН ЗА СУЂЕЊЕ, А ОН РАДИ У ЕВРОПСКОМ ПАРЛАМЕНТУ


"Наложено је вештачење, али проблем је што оптужени није у Хрватској. Суд је наложио да га вештаци испитају и да провере да ли је уопште способан. Тек после тога се може наставити суђење”, рекао је наш извор. Вештаци ће своје рећи када и ако успеју да испитају Иванишевића, али тешко је поверовати да није способан за суђење ако је способан да ради у срцу европске бирократије.


УХВАЋЕН ДОК СУ ЛОВИЛИ ПЕДОФИЛЕ


Иванишевић је досад успешно избегавао суђење откад је још пре две и по године случајно ухваћен у великом лову на педофиле. Тражио је и да се јавност искључи са суђења, што му је у почетку и одобрено, али то решење је ускоро укинуто па јавност има право да сазна све гнусне детаље оптужнице и чује како се Иванишевић брани, ако суђење икада почне.


САДО-МАЗО ОДНОС СА ПСИМА


Оно што је досад познато је да је Иванишевић преко интернета слао слике паса у сексуалним позама с мушкарцима и фотографије полних органа. У једном од бројних мејлова описао је како је са псима покушао да оствари садо-мазо однос. Слике је слао чак и са мејл адресе своје компаније регистроване за графички дизајн па истражитељима није било тешко открити његов идентитет. У претресу његовог стана пронађено је 111 DVD-ова и CD-ова занимљивих истражитељима, а одузете су му и меморијске картице и мобили телефони.


"КЕРУША ЈЕ УГИНУЛА, БИЛА ЈЕ ПОТПУНО РАЗВАЉЕНА ОД СИЛОВАЊА"


Родезијски гоничи, које је по оптужници сексуално злостављао, смештени су у азил Думовец, али керуша је врло брзо угинула од повреда које јој је нанео.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Католички ред платио 238.000 евра због силовања заточене девојчице


“Куја је угинула убрзо по доласку у склониште. Била је потпуно разваљена од силовања. Мужјак је још жив. У Думовцу је”, изјавили су активисти за заштиту животиња који су бринули за псе одузете Иванишевићу.


ТВРДИО ДА ЈЕ АЗИЛ У ДУМОВЦУ КРИВО ЗА ЛОШЕ СТАЊЕ ПАСА


Иванишевић се терети да је псе злостављао пуних шест година те да је куји коју је силовао храну и воду давао тек пошто би задовољио свој сексуалне нагоне. Тако је она заправо била дресирана за силовање и прихватала га је без брањења. Заправо је сироти пас могао бирати између силовања или трајне глади, жеђи и батина.


Иванишевић се на испитивању бранио ћутањем, док је кривицу за лоше стање паса покушао свалити на азил у Думовцу тврдећи да су они криви јер нису код кује препознали лажну трудноћу и кожне алергије па је ваљда због тога угинула.


О Ивору Иванишевићу портал index.hrје послао питање и Европском парламенту, али су из те институције одбили да одговоре позивајући се на своја правила о заштити приватности запослених Европског парламента.


(index.hr)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (16)

Baneton

24.11.2019. 19:11

Pa takvi su najpozeljniji za visoke pozicije u evro parlamentu i u poslovima na nivou eu...

Анти Антифа

24.11.2019. 19:17

Католичка црква,ЕУ, тзв. бранитељи.... Болештина

pepa prasac

24.11.2019. 20:34

koja je to stoka! treba obavestiti evropske institucije za zastitu zivotinja one su mnogo efikasnije i da ga oteraju na neko ostrvo gde jos ima ljudozdera

Melbourne

24.11.2019. 21:32

Kad crnagorac primi katolicanstvo i postane rvat njegov mozak dozivi senzaciju sado mazo s kerusama!

076obe

25.11.2019. 00:20

To je uzas, citam a nemogu da verujem sta citam, protiv nasilja sam u svakom pogledu, al takvi ne treba da zive , smrtna kazna je za njih nagrada....

Anika

25.11.2019. 05:56

Boze jadne zivotinje. Ne postoji ime za ovu vrstu ljudi, monstrum preslaba rec. Neka crkne sotonin sin u najgorim mukama.

Вук

25.11.2019. 14:45

Кад су скоро истребили Србе, остаје им да силују псе само...Болесници