Прича о оцу из Задра који је годинама злоставаљао своју породицу, а најстарију ћерку психички и сексуално, која је као малолетница затруднела с њим и родила му дета једна је од најгорих из судске праксе повезане са педофилијом и инцестом.

Батине, вређање, омаловажавање и незамисливо злостављање за децу из ове вишечлане породице из Задра биле су свакодневица.

Наиме, комшилуку је био сумњив односа оца и његове најстарије ћерке од које се није одвајао, али су они реаговали само због буке која је готово свакодвневно долазила из тог стана.

Иако је полиција писала пријаве због нарушавања јавног реда и мира, као и породичног насиља, нису успели да утврде размере насиља.

Даље у истраживању нису ишли ни социјални радници након што је малолетница из те породице родила дете, а идентитет оца је остао непознат.

Нажалост, то није једини случај, пише портал Express.hr.

ИЖИВЉАВАО СЕ НА НЕЋАКИЊИ КОЈА ЈЕ ИМАЛА ПЕТ ГОДИНА

"Педофилом га зову сви. Комшије, робијаши у Лепоглави, и то ми је најгоре. Болестан је и мислим да неће издржати до краја и да жив неће изаћи из затвора. А свеједно се надам да ће га помиловати. Опет, ако се врати, неће му бити лако да комшије погледа у очи", прича и плаче 70-годишња жена, супруга 75-годишњег педофила који је због сексуалног злостављања своје малолетне унуке осуђен на осам година затвора.

Један је од ретких педофила у Хрватској ком су вештаци психијатри дијагностификовали педофилију јер се и пре 50 година сексуално иживљавао на својој нећакињи, кад је имала само пет година.

Прочитајте још - Педофилија скривена иза срамоте и страха нејаке жртве

Помахнитали деда је, како стоји у пресуди, са иживњавањем почео када је његова унука имала само шест година. То је радио пуних 11 година а све то време јој је претио да о томе ћути.

Док је била код њега на чувању, често се будила без гаћица, откопчаних панталона, са ужасним боловима у трбуху. Обнажену ју је дирао по целом телу. Злостављање је кулминирало у њеној 12. години, када ју је силовао. Наставио је да се иживљава над немоћном девојчицом све до њене 17. године, када је она своју мрачну причу испричала родитељима.

Своју трагедију исцрпно је описала у писму "Тата, ноно (деда) ме силовао", у писму које је шокирало родитеље, баку, чак и полицајце.

Педофил је убрзо завршио иза решетака затвора у Пули.

Скрхана бака злостављане и силоване унуке каже да јој је писмо сломило срце. "Тешко ми је и помислити да је ужасна прича коју сам прочитала истинита. Руке су ми дрхтале док сам читала писмо. Писало је свашта, да јој је ноно (деда) долазио у собу кад су остајали сами те да јој је скидао гаћице, масирајући је по целом телу, и радио "оно".

Шокирала ме та спознаја да се она бранила, гурала ормар на врата, а ништа нисмо видели! Ништа више немам у животу, људи окрећу главу од мене, а ни ја не могу никоме погледати у очи. Срушио ми се цели свет, будна сам целе ноћи, не усуђујем се изаћи из куће, ходам само погнуте главе. А ионако ме сви заобилазе", прича бака несрећне унуке док јој сузе теку низ лице.

Понавља да никад није приметила ништа чудно у понашању свога супруга и унуке. Но,сада се сећа да је унуку, још као малу цурицу, деда често масирао. Мислили су да је то игра и шала. Говорио би да је девојчица то желела. Међутим, девојчица је у писму написала и како се једном приликом пожалила баки да је деда ноћу хвата за груди. Бака јој није поверовала, објаснила јој је како "деда само проверава дише ли добро".

Психичко стање девојчице, сада већ 22-годишње девојке, тешко је нарушено због претрпљене трауме. "Презирем га. За мене он као човек више не постоји. Он више нема шта да тражи на улици, а било би нам свима лакше да се стари педофил пре одласка у затвор обесио", рекао нам је отац девојке.

О ЊЕГОВОМ ЗЛОДЕЛУ СЕ НИЈЕ ЗНАЛО

Пре пет година је из затвора изашао 58-годишњи пензионисани хрватски бранитељ. Одлежао је нешто више од 13 година за силовање и убиство деветогодишњака, почињено 1994. Педофил је на суду добио 15 година, али је због доброг понашања и здравствених потешкоћа пуштен раније.

Вратио се у град у ком је живео и пре, у исту заједницу, која, заправо, и не зна где је све ове године био и што је починио. О њему и његову злоделу, наиме, тада баш ништа није објављивано. Пре 15 година живео је у стану у згради с још 10-ак станара. Изнад њега, с мамом, татом и братом живео је деветогодишњак, драг и пристојан дечак. Дечак би пристојно поздравио комшију и узео понуђену чоколаду, али није ни слутио да ће да му постане жртва.

Дечак је жртва постао 17. јуна 1994. године, када га је киша ухватила на улици док се враћао кући. Пензионисани мушкарац (58) зауставио је аутомобил поред дечака и понудио му да га повезе кући.

Дечак (9) је ушао у аутомобил, а ништа није слутио. Ко зна шта му је мушкарац рекао па га је одвезао у смеру супротном од његове куће, у шуму изван града. Зауставили су се дубоко у шуми, на путу где их нико не може виде и тада је напао дечака, ставио му је најлонску врећицу на главу и почео да га гуши, додиривајући га по гениталијама.

Када год би дечак почео да губи свест, мучитељ би му пустио мало зрака, да га поврати у живот. То је радио све време док га је силовао.

На крају се дечак угушио. Оставио га је у шуми, у јарку, и отишао кући. Несрећни дечак је пронађен мртав сутрадан, а његов убица откривен је и ухапшен тек две године после.

МАЈКА ПЕТОРО ДЕЦЕ ЋУТАЛА О СИЛОВАЊУ

Јавност је била згрожена и причом о мајци петеро деце која је годину и по дана гледала како јој супруг силује најстарију ћерку, док она лежи крај њих и ћути. Супруга је ипак на крају пријавила силоватеља. Осуђен је на 27 година затвора, али Врховни суд смањио му је казну на 22 године.

(express.hr)