МАРИО Милошевић је негирао извршење кривичних дела која му тужиоци стављају на терет-убиство Миодрага Мигија Крушчића почињено 21 маја 2018. године и рањавање новинарке Оливере лакић од 8 маја 2018 године.

Ово је после саслушања Милошевића у Вишем државном тужилаштву у Подгорици, изјавио адвокат Дамир Лекић, заступник породице Крушчић.

Милошевић је негирао да је члан криминалне групе коју је формирао Филип Бешовић, како тврди тужилаштво, тврдећи да не познаје никога од чланова те групе.

-Милошевић није хтео да одговара ни на чија питања, а у слободном исказу је казао да Крушчића познаје као доброг угоститеља, а да Оливеру Лакић зна само по добру, казао је адвокат Лекић, који је истакао да је Милошевић негирао учешће у двема пуцњавама ''иако су му тужиоци предочили конкретне доказе који га компромитују''.

У три-четири реченице које је изговорио у својој одбрани, негирао је све што му се ставља на терет, казао је Лекић, који је нагласио да тужиоци за сада нису оптужили за убиство Цетињанина Радомира Ђуричковића, за шта се сумњичи.

Милошевић је после убиства Ђуричковића нестао из Црне Горе, а тужиоци сматрају да се вратио илегалним каналима са Косова и Метохије где се потом крио, да би обавио егзекуцију Крушчића. Потом је, према ономе што је процурело у јавност од истражитеља, поново истим путем преко Берана и Пећи пребачен илегално на Космет где је у Приштини ухапшен 18. јула 2018. године.

Како је испливало, у притвору на Косову нуђено му је да призна учешће у убиству Оливера Ивановића, али је он предлог косовских истражитеља глатко одбио тврдећи да у томе није, нити би икада учествовао, јер је покојни Оливер као карате мајстор често био гост његовог покојног оца, такође мајстора каратеа...

Некадашњи успешни каратиста Марио Милошевић Црној Гори је испоручен 5. новембра ове године, а јуче је у зграду Вишег тужилаштва уведен уз невиђене мере обезбеђења...

УБИСТВО

Милошевић је већ једном одлежао вишегодишњу затворску казну због убиства Андрије Мијовића 29. јуна 2002. у Будви, чему су претходили физички окршај, па и те ноћи.

После изласка из затвора сумњичен је за покушај убиства Илије Поповића, али и за отмицу шведских држављана од којих је наводно покушао да изнуди 250.000 евра.