Душко Марковић: Кнежевић треба да дође и све исприча на суду

В. К.

20. 11. 2019. у 21:02

Душко Марковић: Кнежевић треба да дође и све исприча на суду

Фото Влада Црне Горе Председник Владе јуче у Скупштини

Премијер Душко Марковић у Скупштини Црне Горе одговарао на питања посланика. Нисам надлежан да спроводим истраге. На путу ка ЕУ нема назадовања

ВЛАДА Црне Горе није адреса за питање у вези с тврдњама специјалног државног тужиоца да је бизнисмен Душко Кнежевић за 79 физичких и 95 правних лица утајио порез и трансферисао око 550 милиона евра. Одговор ћете морати потражити од СДТ. Нити знам, нити ми је посао да знам шта у неком кривично-правном предмету има статус доказа, шта је тачно, а шта није. Влада није надлежна да подиже оптужнице, спроводи истраге и доноси пресуде. Душко Кнежевић треба да дође овде и ово што ви кажете, каже на суду и понуди доказе. Седети са стране и креирати преко неких медијских платформа чињеницу која је погодна за неки политички тренутак - мене немате у том миљеу и сценарију.

Прочитајте још: Одбрана Душка Кнежевића поднела више кривичних пријава: Траже да сведоче Мило Ђукановић и Миливоје Катнић

То је у среду казао Душко Марковић, одговарајући у оквиру "премијерског сата" на питање посланика ДФ-а Милана Кнежевића. Посланик Ранко Кривокапић (СДП) питао је премијера шта ће предузети да Црна Гора изађе из, како је рекао, очигледног продубљивања политичке нестабилности, и суштинског назадовања у кључној области ЕУ интеграција који, уколико се овако настави, може резултирати и блокадом процеса.

- Ми на "нон пејпер" у Влади гледамо позитивно и оцењујемо да је њиме констатован јасан напредак у владавини права. Ваша теза о назадовању се нигде не спомиње. Овај документ препознаје напредак у кључним областима слободе медија, борбе против корупције и трговине људима - одговорио је Марковић, подсећајући да се нигде, ни на ком месту, за Црну Гору у "нон пејперу" не говори да је заробљена држава.

ПОДСТИЦАЈ

Марковић је на питање посланице ДПС Александре Вуковић, које мере Влада предузима на пољу подстицања иновација у привреди и подршке иновативним брзорастућим компанијама, рекао да се данас интензивно ради на јачању иновационог екосистема, јер је уверен да се могу искористити кадровски потенцијали младих људи и научника и учинити да Црна Гора постане успешна и препозната у свету иновација.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације