Скандал у војсци, пилоти превозили шверцера оружја

Танјуг

20. 11. 2019. у 21:37

Скандал у војсци, пилоти превозили шверцера оружја

Фото EPA PETER NORTHALL

Пилоти су војним хеликоптером превозили шверцера оружјем, а полиција је претресом њихових домова пронашла и већу количину војне муниције

У хрватској војсци избио је нови скандал пошто су тројица пилота Хрватског ратног ваздухопловства из војне базе у Земунику под истрагом цивилне и војне полиције.


Пилоти су војним хеликоптером превозили шверцера оружјем, а полиција је претресом њихових домова пронашла и већу количину војне муниције, преноси Дневник Нове ТВ.


"Они су удаљени из летачке службе и ускраћена су им одређена материјална права која су везана за летачки додатак", казао је бригадни генерал Мато Микић, командант Хрватског ратног ваздухопловства.


Прочитајте још: СКАНДАЛ У ГРЧКОЈ: Нестало војно оружје, покренута истрага


"Ово је изоловани случај, то се у Хрватском ратном ваздухопловству досад није догодило. И даље ћемо предузимати мере да спречимо такве случајеве", додао је Микић за Нову ТВ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Гојко

21.11.2019. 11:53

Pa i sama ustaška vojska im je nastala švercom oružja,šleperima iz Mađarske,a ovi piloti su mnogo gledali film sa Mel Gibsonom kako za Air Americu švercuje oružje po Laosu.