ДРЖАВЉАНИН Марока, наводно илегални мигрант, прошлог је месеца у Љубљани силовао две девојке после изласка из затвора у којем је провео две године због пљачке, објавили су у уторак словеначки медији.


Вест је прво објавио љубљански лист Дневник, према којем је полиција крајем октобра пред истражног судију привела 38-годишњака из Марока осумњиченог да је у Љубљани извршио два кривична дела сексуалног напада те му је одређен притвор.


Жртве су, пише лист, две студенткиње. Прву је присилио на полни чин у њеној соби. Њих двоје су пили, а он ју је напао када га је замолила да оде јер је хтела да спава.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Илегални мигранти упадају у пуне куће


Другу студенткињу је, уз претњу ножем, присилио на секс у алтернативном културном центру Метелкова у центру Љубљане.


Како преносе медији, информацију из Дневника потврдила је и полиција.


Мароканац је наводно илегални мигрант који је у Словенији својевремено тражио азил, што му је одбијено, а због пљачке из 2016. године био је осуђен на две године затвора и одслужио је казну.


Ипак, после изласка из затвора углавном је боравио у Словенији јер му није одређена депортација из државе иако је то у случају осуђених за кривична дела с елементима насиља уобичајено, наводе словеначки медији.

(index.hr)