УМЕСТО што клевеће Цркву, Иван Брајовић, председник Скупштине Црне Горе, треба да брине о својим аферама, оценио је протојереј-ставрофор др Велибор Џомић, и осудио изјаву Брајовића на регионалном скупу "Религија као инструмент мира" у Тирани, у којој је осуо паљбу по Српској православној цркви у Црној Гори.

Према речима Џомића, Иван Брајовић пажњу са својих дугова, продаје земље, револвинг картица са енормним минусима, орочених банкарских депозита јавног предузећа које контролише његова политичка партија, најављених снимака и других запрепашћујући проблема које има, и као личност и као политичар, скреће на Митрополију и СПЦ.

- О подривању правног и државног поретка Црне Горе, ваљда боље од његових изјава сведочи чињеница да је против њега, а не против Митрополије, формиран предмет у Специјалном државном тужилаштву - изјавио је Џомић, додајући да Брајовићу ни Бог, док се не покаје, не може помоћи.

Прочитајте још - Иван Брајовић: Црну Гору не дрма никаква афера

У Социјалистичкој народној партији истичу да је уместо оставке због афера у које је уплетен, актуелни председник Скупштине Црне Горе у Тирани осуо низ најприземнијих оптужби и увреда на рачун СПЦ у Црној Гори, односно Митрополије црногорско-приморске.

- Рече то онај коме је Душко Кнежевић покривао минусе на платним картицама од 50.000 евра, због чега ће грађани плаћати милионске пенале кинеским градитељима. Онај који је као министар саобраћаја заборавио да у пројекат уметне милионски вредну, прилазну петљу за ауто-пут. Који је као министар полиције, најпре изнедрио, а потом и зажмурио на аферу "Лименка". Рече то онај који је лажно сведочио у случају "Рамада" - поручили су из СНП.

СТРАНАЧКИ БАНКЕТИ

Марко Ковачевић из Нове српске демократије казао је, за "Новости", да је Брајовић свесно све ове речи изрекао у Албанији, знајући да ће тако појачати степен иритације српског народа и православних верника:

- СПЦ у Црној Гори је обновила и подигла многе храмове, парохијске домове, отворила четири народне кухиње... Иван Брајовић, попут већине представника режима, завлачи руку у касу коју су грађани по закону дужни да пуне, и из ње финансира своје страначке и приватне банкете.