Службеници будванске полиције ухапсили су држављане Украјине Ј.И. (38) и И.С. (37) док је за њиховим сународником А.Б. (38) расписана потрага због сумње да су починили рачунарску превару на штету једне од банака у филијалама у Будви, Тивту и Подгорици.


"Наиме, ово кривично дело су, како се сумња, извршили украјински држављани на начин што су подесним средством обили банкомат пословне банке, те се прикључили на електронски уређај и "дали налог" диспанзеру да избаци новац који се налазио у касети. Ова лица су на овај начин прибавили имовинску корист у укупном износу од око 138.000 еура и то што су на описани начин противправно присвојили око 30.000 еура у филијали у Будви, у филијали у Тивту око 45.000 еура док су у Подгорици противправно присвојили око 63.000 еура", наводи се у саопштењу Управе полиције.


У саопштењу се наводи да у моменту идентификације, осумњичени нису били доступни полицији, односно, нису се налазили на територији Црне Горе, те је за њима расписана потрага.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Украли више од шест милиона динара са банкомата


"Ј.И. и И.С. су ухапшени приликом уласка у Црну Гору на једном граничном прелазу и они су уз кривичну пријаву приведени државном тужиоцу у Вишем државном тужилшатву у Подгорици, док је за А.Б. и даље на снази претходно расписана потрага", казали су из Управе полиције.