Затвореник се жали на услове: Ово је Аушвиц, упадају нам са псима у току ноћи у ћелије, код лекара нас воде везане; Управник: Затвор није летовалиште

Новости онлине

18. 11. 2019. у 14:55

Затвореник се жали на услове: Ово је Аушвиц, упадају нам са псима у току ноћи у ћелије, код лекара нас воде везане; Управник: Затвор није летовалиште

Илустрација; Фото: Depositphotos

Осуђеник се у писму пожалио на тешко издржавање казне затвора
У редакцију портала klix.baстигло је анонимно писмо о тешким условима издржавања казне у сарајевском затвору. Директор установе поручио да затвор није летовалиште.


Осуђеник се у писмупожалио на тешко издржавање казне затвора у Казнено-поправном заводу Сарајево, напоменувши да се претреси просторија врше и током дана и ноћи, да су затвореници 24 сата под видео надзором и да се осећа као да је у Аушвицу.


Наводи и како су у сталном страху јер се и током ноћи врше претреси ћелија и како се за то користе пси обучени за проналазак дроге и пси обучени за напад. Написао је како су осуђеницима осујећене могућности да време издржавања затворске казне користе у медицинским установама.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Побегао из полицијске станице: Скочио кроз прозор са радијатором око руке (ВИДЕО)


"Када вас воде у болницу, вежу вам и ноге и руке, тако да вас бламирају пред људима и лекарима ", наводи се у писму.


Директор тог завода Фарук Зубчевић није ништа негирао. Напротив, уведене сигурносне мере окарактерисао је као неминовност, да би сви били сигурни, и осуђеници, и притвореници, али и чувари.


"Није затвор летовалиште", поентирао је директор Зубчевић.


(klix.ba)Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

E Derane...

18.11.2019. 15:44

bas mi te je zao i svih koji zavrse u zatvoru...jer su inace svi posteni i vredni ljudi koji su eto od teskog rada i muke otisli u zatvor da se odmore malo pa sad nisu naisli na pun pansion i kako se sad moderno kaze allinkluziv hahahaah dok deca nemaju sta da jedu tebi bi valjda trebao brzi internet i svilena posteljina...bravo za upravnika svi zatvori bi trebalo da budu takvi...

Rintin Tin

18.11.2019. 16:44

Ne bio mu u kozi. Zatvor s jedne strane tako odvraća povratnike, one koji nemaju zivot van njega pa bar tu imaju svoje mesto. Društva se trude da im se tu zgadi a ne prave uslove za resocijalizaciju. Tamni vilajet.