Линта: Шкоро је отворени усташа

Танјуг

17. 11. 2019. у 14:41

Линта: Шкоро је отворени усташа

Миодраг Линта - Фото: Танјуг/Тања Валић

Миодраг Линта оценио да је независни кандидат за председника Хрватске Мирослав Шкоро отворени усташа и један од предводника усташких снага у тој земљи
Председник Одбора Скупштине Србије за дијаспору и Србе у региону Србије Миодраг Линта оценио је данас да је независни кандидат за председника Хрватске Мирослав Шкоро отворени усташа и један од предводника усташких снага у тој земљи.


"Шкоро отворено велича усташки поздрав "За дом спремни" и искрено и поносно каже да се под наведеним поздравом борио његов прадеда у НДХ, али и његов венчани кум за данашњу Хрватску 1991. године. Наведена изјава Шкоре је један у мноштву доказа да се данашња Хрватска гради на темељима и принципима геноцидне НДХ", навео је Линта.


У саопштењу за јавност, он је истакао да је "Туђманова Хрватска, као и НДХ, настала као резултат планског злочина и етничког чишћења српског народа из хрватских градова и са крајишког подручја".


Прочитајте још: Скандалозни говор Мирослава Шкора: Ако треба прекопаћемо Јасеновац ја се тога не плашим (ВИДЕО)


"Борба за стварање етнички чисте Велике Хрватске вођена је под лажном и лицемерном оптужбом одбране од тзв. великосрпске агресије. Такође, Шкоро најдубље вређа стотине хиљада жртава (усташког логора) Јасеновца јер, као и хрватска председница Колинда Грабар Китаровић, тражи да се прекопа највећа фабрика смрти на Балкану у Другом светском рату", навео је Линта.


Линта је поново затражио од Министарства спољних послова да уради свеобухватни извештај о рехабилитацији усташтва и бројним примерима мржње и насиља над Србима у Хрватској и да га пошаље на све међународне адресе.


"Апсолутно је јасно и очигледно да данашња проусташка Хрватска све више постаје фактор нестабилности и пријетња миру", закључио је Линта.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Škoro

17.11.2019. 15:29

Da je samo Škoro, dobro bi bilo. Postavimo pitanje; koji su to političari, katolici u Hrvatskoj, da im preci nisu povezani ili otvoreno podržavali NDH, a mrzeli Srbe.