Један од хрватских председничких кандидата, Мирослав Шкоро, недавно је одржао још један говор током своје кампање, а снимак је објављен на друштвеним мрежама.

Шкоро у говору окупљенима поручује како се не боји да брани усташки поздрав "За дом спремни", али и како ће Јасеновац прекопати.

Прво је говорио о Дану антифашистичке борбе за који каже да о датуму његове прославе треба да одлуче историчари, па додаје: “Нека каже паметни др Хасанбеговић, ја ћу први потписати.”

Потом, каже како он припада генерацији људи који су победили српски фашизам и како се не боји да говори о поздраву "За дом спремни".

“Ја припадам генерацији поносних људи која је победила српски фашизам. То смо ми победили. Поготово што знам истину и нисам лицемер. То је поздрав под којим се мој венчани кум борио за ову Хрватску 91. године. То је поздрав под којим се мој прадеда борио”, говори Шкоро док из публике стиже одушевљено “бравоооо”.

“Неће ми нико казати да је то поздрав који некоме смета јер су га користили од 41. до 45. Јесу”, каже Шкоро док се из публике чује: “Јесу” и “Морали су.”

Додаје и како ће доћи у Блајбург.

 “Наравно да ћу доћи у Блајбург. Али ћу вам рећи још једну ствар. Отићи ћу и у Јасеновац, немам ја проблема с тим, господине. И знате шта ћу тражити? Тражићу међународну комисију. Ако треба, прекопаћемо све”, закључио је.