Држављанин БиХ М.Р. (42), погинуо је у четвртак предвече у Потомовљу, на локалитету Мојанска ријека, у шумама недалеко од Андријевице.

Несрећни човек, који је са још тројицом колега био ангажован да за потребе предузећа „Бој комерц“ Андријевица ради на сечи и извлачењу шуме, страдао када је једно посечено стабло, које је било наслоњено на друго необорено, шумарским жаргоном речено „извала“, пало и на месту га убило.


Покушај тројице колега да му помогну, био је неуспешан. Лекари из Андријевице констатовали су смрт.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НЕСРЕЋА КОД МАЈДАНПЕКА: Настрадао дрвосеча


У четвртак увече руководиоци предузећа из Андријевице су саслушани поводом страдања дрвосече, као и колеге који су радили са њим у тренутку погибије.

Увиђај на месту трагедије обавили су припадници полиције и Основног државног тужилаштва из Берана, а тужилац је издао наредбу о обдукцији тела М.Р., којом ће бити утврђени узроци смрти. Међутиим, нема индиција да је смрт наступила другачије него што су описали радници који су били у близини страдалог.


Обдукција је обављена у четвртак увече.


Како „Новости“ сазнају, државни органи из Берана су преко дипломатских представништава БиХ, пoкушали да ступе у контакт са породицом страдалог М.Р. Међутим, саопштено им је да страдали човек нема родбине, односно да се не може успоставити контакт са његовом широм фамилијом. Због тога је предузећу ''Бој комерц'' наложено да га о свом трошку сахрани, на гробљу у Андријевици, где ће почивати макар привремено...