Стручњаци у Немачкој откључала телефон брутално убијене Лане Биједић: Последње фотографије откриле мистериозно кретање

NovostiOnline

13. 11. 2019. у 16:58

Стручњаци у Немачкој откључала телефон брутално убијене Лане Биједић: Последње фотографије откриле мистериозно кретање

Лана Биједић/Фото: Приватна архива

Стручњаци у Немачкој успели су да откључају телефон Лане Биједић, девојке која је мртва пронађена у реци Студенчици код Љубушког 6. октобра
Стручњаци у Немачкој успели су да откључају телефон Лане Биједић, девојке која је мртва пронађена у реци Студенчици код Љубушког 6. октобра.

Како медији сазнају, телефон је враћен у Сарајево, а анализирају га истражиоци Федералне управе полиције (ФУП). Према сазнањима, на телефону је пронађена фотографија направљена с вијадукта на аутопуту, испод којег је тело Лане Биједић пронађено.

Невероватно и застрашујуће је да је фотографисано баш оно место на којем је рибар те кобне недеље пронашао непомично тело 19-годишње Мостарке и несуђене студенткиње грађевине.


Од раније се зна да је девојка у свом необјашњивом и мистериозном кретњу тог дана виђена и на самом вијадукту Студенци, као и на путу до тог места од Аутобусне станице у Чапљини, на коју се довезла из Мостара.

Телефон би, надају се истражиоци, требао садржавати и друге вредне податке податке о последњим данима девојке, позивима, порукама.

У реконструкцији њеног кретања, која је урађена у првој седмици од убиства, утврђено је да се девојка аутобусом запутила до Чапљине, одакле је са станице пешачила све до насеља Требижат, где јој се губи траг.

Према последњим информацијама, које је Аваз добио од извора блиских истрази, утврђено је да је Лана виђена и на вијадукту Студенци који води према Бијачи, а испод којег је њено тело нађено. Снимила ју је и надзорна камера. Та је информација додатно замрсила њен ток кретања.


С обзиром на то да се с вијадукта до места где је пронађена може доћи пешке макадамским путем, истражиоци су последњих дана чешљали и то подручје, али ништа, нажалост, нису нашли.

Истражиоци изнова обилазе шири локалитет, али за сада не могу пронаћи место на којем је девојка убијена.

Међу сумњивим местима је купалиште Божјак, на којем је Лана често боравила током лета с пријатељицама и мајком Нином, која је то и потврдила у свом недавном статусу на Фејсбуку.


-Место злочина делује савршено. На самој је граници Западно-херцеговачког и Херцеговачко-неретванског кантона. С пута, практично, не види, све је у шибљу и монструозни убица који је узео живот том невином детету рачунао је да се за његов злочин неће сазнати. Али рибар који је тело нашао скоро сваки дан је баш на том месту. Стравичан је то призор био - испричао је раније један мештанин.

Лана Биједић је четири дана након смрти испраћена из Мостара за Београд, где је потом кремирана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

marko

13.11.2019. 18:06

Ovo je kao u slučaju jelene Marjanović. Samo spinovanje i ništa drugo. Taman da se telefon nije mogao otključati u BiH, nego u Nemačkoj. Ajte, molim vas.