Одбрана власника Атлас групе Душка Кнежевића Специјалном државном тужилаштву у Подгорици поднела је кривичну пријаву против Влатка Рашовића, Ђорђа Ђурђића и више других извршилаца - припадника полиције. Кривичном пријавом осумњиченима Ђурђићу и Рашовићу ставља се на терет извршење кривичног дела -давање лажног исказа а за сада НН припадницима полиције кривично дело злоупотребе службеног положаја.

-Они су током 2019. године, у више наврата у Подгорици, пред СДТ Црне Горе, као сведоци, давали лажне исказе, који су довели до покретања кривичних поступака и подизања оптужнице против Душка Кнежевића, услед чега су наступиле тешке последице по оштећеног, као и у односу на његову имовину, саопштио је адвокат Здравко Ђукановић. -Наведена лица су под притиском, а због непостојања било каквих материјалних доказа против Душка Кнежевића, изнела више неистинитих и произвољних тврдњи, како би се поступци ипак водили, те како би се у јавности направила погрешна слика о догађајима у којима су Влатко Рашовић и Ђорђе Ђурђић учествовали. Одбрана ће предложити да се као сведоци саслушају Специјални државни тужилац Миливоје Катнић, предсједник Црне Горе Мило Ђукановић и Бранимир Гвозденовић. Одбрана Душка Кнежевића ће након добијања преосталих релевантних информација поднети и допуну ове кривичне пријаве.

Прочитајте још - НЕ ПЛАНИРА ДА ПОДНЕСЕ ОСТАВКУ: Катнић протестантима поручио да саде лук

НН припадници полиције, чији идентитет ће се утврдити у току кривичног поступка, су искоришћавањем свог службеног положаја и прекорачењем граница својих овлашћења, незаконитим поступањем извршили притисак на Ђурђића и Рашовића да дају лажне исказе у кривичним поступцима који се воде против Душка Кнежевића. Ове радње су извршене по налогу извршне власти, како би се помогло СДТ-у и Подгорици да покрене незаконите поступке против Душка Кнежевића, оцењује одбрана.