Скандал до скандала у тужилачкој организацији: Како се Црна Гора бори против криминала?

Милутин СЕКУЛОВИЋ

13. 11. 2019. у 12:20

Скандал до скандала у тужилачкој организацији: Како се Црна Гора бори против криминала?
Нема дилеме, јавност у држави, али и региону највише интригира случај в. д. врховног државног тужиоца Ивице Станковића

У ЦРНОГОРСКОЈ тужилачкој организацији - скандал до скандала, тако да је заиста нејасно како се ова држава бори против криминала. Одакле почети приликом побрајања греха добро плаћених "кадија", од којег имена или са којег "левела", част часним изузецима, заиста је свеједно.

, кога одбегли банкар Душко Кнежевић тешко оптужује, уз потпору аудио-снимцима, за учешће у организованом криминалу.

Улогу Станковићевог браниоца преузео је главни специјални тужилац Миливоје Катнић, који је доживео пуну "афирмацију" са најмање пет-шест верзија неуспелог "државног удара", што је увесељавало лаичку јавност, али не и лидере ДФ. Катнић уместо да финишира јавно предочене информације инсајдера, с времена на време "стави у затвор" или таквом мером припрети неком од лидера ДФ.

Прочитајте још - Врховни државни тужилац Ивица Станковић категоричан да не поднесе оставку: НИСАМ ЗЕЦ ИЗ ГОРЕ!

Ако занемаримо ћутање тужилаца за рекетирање инвеститора по Будви, Станковић се недавно прочуо када је после силног притиска јавности, морао да затражи интервенцију вишег државног тужиоца у Бијелом Пољу, како би он "тренирао строгоћу" према тужиоцима у Беранама. Они су тек после тога, након седам дана згражавања јавности, одредили притвор насилнику који је самохрану мајку двоје деце брутално претукао на радном месту, само зато што је Никшићанка!

Нема сумње, Црна Гора ће кад--тад постати држава правде. То ће се десити тек када не буде на делу она стара о кадији који те тужи и суди, већ нешто ново - о онима који суде кадијама. Наравно, за бројне грехе и болећив однос према "угледним криминалцима", који су мало више равноправни у односу на обичан свет.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Mikiboy

13.11.2019. 12:54

To ce se sve resiti u jednom danu.Amerika ce kad- rad morati da prosledi Djukanovica u zatvor i onda ce se klupce odmotati.