Одбор за реформу изборног законодавства ради до 18.децембра

В. К.

12. 11. 2019. у 00:49

Одбор за реформу изборног законодавства ради до 18.децембра

Фото Скупштина Црне Горе

Одбору за реформу изборног и другог законодавства продужен је рок до 18.децембра, а ту одлуку после вишесатне расправе донело је 44 посланика црногорске Скупштине
Одбору за реформу изборног и другог законодавства продужен је рок до 18.децембра, а ту одлуку после вишесатне расправе донело је 44 посланика црногорске Скупштине, док су два била уздржана. Шеф парламента Иван Брајовић оценио је да уколико сви желе да унапреде изборни амбијент, тај посао може бити урађен у предвиђеном року. Поред владајуће коалиције за продужење рока били су посланици опозиције Миодраг Лекић и Неђељко Рудовић. Двоје посланика СДП је било против, док Демократски фронт није присуствовао гласању.

Претходно је лидер ДФ-а Андрија Мандић позвао Демократе и СДП да напусте Одбор за изборно законодавство и изађу на протесте, где би са остатком опозиције и покретом „Одупри се“ али и бизнисменом Душком Кнежевићем који је „разоткрио талог у ДПС-у“ могли да се изборе за фер изборе.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Knežević tvrdi da je pare davao i predsedniku skupštine Brajoviću

-Ово је последњи апел људима у радној групи - СДП и Демократе да на улици присилимо ДПС да добијемо техничку владу, казао је Мандић.

Андрија Николић (ДПС) је рекао да се годину дана бије битка за техничку владу.

-Она је бај пас за оне који би већи политички рејтинг, који би имали проблема са достизањем патламентарног стстуса, казао је Николић.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације