ГРЧКА полиција ухапсила је у Атини црногорског држављанина Милана Тишму (45) и двојицу Албанаца, јер је у стану у ком су живели пронађено око 105 килограма кокаина и око 800.000 евра. Незванично сазнајемо да је Тишма означен као вођа ове криминалне организације.

Грчки медији преносе да је "случај трговине кокаином" решио Биро за дроге у сарадњи са америчком агенцијом ДЕА.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -Црна Гора у паници: Појавила се ретка болест коју преносе животиње, ризичне групе деца и особе са слабијим имунитетом


- У склопу добро организоване полицијске акције успели смо да ухапсимо тројицу странаца укључујући и вођу организације. Томе су претходиле опсежне провере података и информација, креирање профила и акције полицијског надзора које су нас довеле до идентификације и хапшења починилаца. Истовремено смо идентификовали њихову криминалну активност и успели да лоцирамо стан на подручју Атине, у предграђу Агиос Димитриос, где су чланови организације складиштили дрогу - казао је новинарима заповедник директора службе безбедности Атине генерал-потпуковник Џефри Петрос.

Он је истакао да вредност заплењеног кокаина на грчком црном тржишту премашује пет милиона евра.

Depositphotos

По речима потпаролке полиције Јоане Розикоу, дрога пронађена у стану у насељу Агиос Димитриос у Атини била је упакована у 102 пакета, с разним ознакама. Она је саопштила да је вођа ове криминалне групе био одговоран за куповину, складиштење и дистрибуцију великих количина кокаина, као и за праћење клијената и бригу о новцу. Други ухапшени био је одговоран за сигурност и чување дроге, њен пренос потенцијалним купцима, док је трећи био одговоран за прикупљање пара у име организације, као и трговину кокаином.


ЗАПЛЕЊЕНИ И АУТОМОБИЛИ, МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ...

ПОЛИЦИЈА је код ухапшених поред заплењене дроге пронашла и 825.565 евра, два приватна аутомобила, две прецизне ваге, два измењивача топлине, три преносна бежична уређаја, четири уређаја за уземљење, уређај за деактивирање мобилних телефона, аудио-плејер, 12 мобилних телефона, најлонску амбалажу за паковање лекова и кључеве од куће, саопштила је грчка полиција.