Нова српска демократија честита Дан примирја и победе у Првом светском рату читавој Европи и нашем српском народу у Србији и Црној Гори, Републици Српској, региону и у дијаспори, који је изнео највећи терет победе савезника у том, до тада, највећем ратном сукобу у историји, саопштили су из партије Андрије Мандића.

-Поносни смо на наше претке који су победама на Церу, Колубари, Мојковцу, Кајмакчалану и у другим витешким борбама, овенчали славом српско оружје, одбранили, ослободили и ујединили Српство и дали кључни допринос победи Сила Антанте и успостављању мира у Европи и свиету. Српски народ из краљевине Црне Горе, иако малобројан у односу на остали део нашег народа, борио се храбро и одлучно у том рату, обезбеђујући Мојковачком битком и одбраном границе према Херцеговини, да војска краљевине Србије одступи преко Албаније, што је био кључни предуслов да се победним ходом врати и пробије непријатељске линије на Солунском фронту. Подвиг који је наш народ тада извео дао је као резултат мир у Европи, наше ослобођење и уједињење и служи нам свима на понос.

Данашња Црна Гора се понаша према овим бесмртним подвизима нашег народа као да је наследница Аустроугарске монархије и не цени дела наших предака које данас слави читава Европа. Није европски да се у 21. веку у Црној Гори бране тековине аустроугарског окупатора. Са оваквим понашањем и односом према великим празницима попут данашњег, Црна Гора не може бити део Европе. Поготово сада, када председник Француске, једне од најзначајнијих српских савезница у Првом светском рату, најављује радикалне промене у Европи која је, по његовим речима, на ивици понора, и оглашава НАТО пакт, којим се режим у Црној Гори толико поноси, мождано мртвим, поручују из Нове српске демократије.