Сарајево: Др Савић заменик председника СДС

В.Митрић

11. 11. 2019. у 10:51

Сарајево: Др Савић заменик председника СДС

Фото В. Митрић

На седници, која је одржана у Источном Сарајеву промовисани су и нови председници ресорних одбора у Српској демократској странци као и директор Политичке академије СДС
Главни одбор Српске демократске странке изабрао је др Раду Савића за заменика председника Српске демократске странке. Поред избора заменика председника, Главни одбор СДС изабрао је два нова члана Председништва СДС и то Иванку Марковић и Мају Драгојевић-Стојић.


- Избор две даме у Председништво СДС ће зачајно допринети квалитету рада и овим смо испунили наша настојања да и у Председништву и у Главном одвору СДС имамо што више представника мање заступљеног пола. Мислим да ће Председништво много добити избором две даме у свој састав – казао је председник СДС Мирко Шаровић, непосредно након седнице Главног одбора СДС.


На седници,која је одржана у Источном Сарајеву промовисани су и нови председници ресорних одбора у Српској демократској странци као и директор Политичке академије СДС. Потврђен је и избор чланова Извршног одбора СДС, који је одржао конститутивну седницу непосредно наког седнице Главног одбора којом је председавао новоизабрани заменик председника СДС Радо Савић.


Прочитајте и: Komšić: Srbija da prepozna Sarajevo kao glavni grad BiH


- Српска демократска странка учестоваће у раду Посебне седнице Народне скупштине Републике Српске, али сматрамо да материјал који је понуђен за седницу је срамотан и недостојан и на основу тог материјала не може се градити заједништво а ни стратегија одговора Републике Српске на изазове које следе за Републику Српску. Даћемо допринос на начин на који ми то видимо, с тим да морамо да кажемо да нисмо учествовали у припреми за ову седницу – истакао је председник СДС Мирко Шаровић.


Новоизабрани заменик председника СДС Радо Савић захвалио се председнику Шаровићу и Главном одбору на избору и указаном поверењу.


- Ово је велика част за сваког, поготово што се ради о странци која је створила Републику Српску и била један од њених стубова и убеђен сам да е тако бити и у будућности– казао је Савић.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Prellee

11.11.2019. 11:08

Ovi ljudi ne predstavljaju Srpski narod, nego sami sebe. Oni će u Sarajevu sve prodati, samo da bi sačuvali svoju poziciju. Njih ne interesuju ni Srbi u F BiH, ni u Republici Srpaskoj, oni nemaju gdje u Banja Luku da se vrate, jer nikog i ne predstavljaju. Ne žele predati vlast, jer onda odlaze u prošlost. Niko njih neće osim Bošnjačke elite u Sarajevu i medjunarodnog faktora. Oni će se svega odreči svoga.