ЗА само два сата у цетињској болници три рођене сестре, Подгоричанке - Оливера Мугоша Миџор, Јасна Ракочевић и Јелена Вукчевић, од који су две близнакиње, родиле су четворо деце, јер је једна од близнакиња добила близанце. Ова радосна вест за трен обишла је Црну Гору и регион.

ПРОЧИТАЈТЕ И:
Crnogorci se plaše novih padavina

На свет су дошли Стефана, Дарија, Урош и Ања, и то баш на велики хришћански празник - Митровдан! Сви су одлично и маме и бебице, а радост није могла сакрити ни бака Мара Мугоша, која је по сазнању казала:

- Ја сам најсрећнија мајка и бака на свету! Не знам где сам, ни на небу ни на земљи! Благо мени! Пуна кућа. Од кћерке Јелене већ имам једну унуку Марију, која ће ускоро напунити три године - казала је пресрећна Мара.

Весело је било и у гинеколошком тиму који је предводио др Предраг Јововић.

- Порођаји су протекли уредно, а породиље и њихова деца су такође добро - казао је Јововић.

Огласила се и директорка Опште болнице "Данило I".

- Наша болница и Гинеколошко-акушерско одељење наставило је лепу традицију претходних генерација њених запослених и доказала да може својим тимским радом и организацијом да буде квалитетан сервис грађанима Црне Горе и Цетиња - казала је Радојичић.

Фото приватна архива
Овај догађај "запалио" је друштвене мреже и готово да нема човека који им није пожелео срећу. Порођај у цетињској болници само је вратио сећања времешних Цетињана како је некада наталитет у том престоном граду цветао. Да није породиља из других делова Црне Горе или региона, питање је колико би се чуо плач новорођенчади подно Ловћена.

ТРАДИЦИЈА

ДОКТОРКА Соња Радојичић рекла је да се овим наставља традиција из породице три породиље, да иако су становнице Подгорице, порађају се у цетињској болници.