Требињац крујумчарио осам миграната преко границе, па се нагодио са тужилаштвом

В. Митрић

08. 11. 2019. у 10:57

Требињац крујумчарио осам миграната преко границе, па се нагодио са тужилаштвом

Илустрација Фото Depositphotos

У складу са споразумом, за оптуженог је предложена казна затвора у трајању од једне године

Оптужени Далибор Милинковић (28), из Требиња који се налази се у притвору, у присуству адвоката споразумно је признао кривицу за кријумчарење људи, рекла нам је Адиса Карачић, портпаролка Тужилаштва БиХ.

Далибор је признао да је учествовао у незаконитом транспорту илегалних миграната, ради стицања користи, као и да је у свом возилу, у близини границе са Црном Гором, преузео 8 држављана Сирије, међу којима и дете рођено 2016. године, као и једну малолетну особу, па их повезао према северу БиХ, да би на локалитету Тјентишта био откривен и спречен од припадника Граничне полиције БиХ.

Прочитајте још - Ухапшено седморо осумњичених за кријумчарење људи

У складу са споразумом, за оптуженог је предложена казна затвора у трајању од једне године.

Такође, у складу са споразумом, од оптуженог ће бити одузета средства коришћена за чињење кривичног дела, укључујући мобилни телефон и СИМ картице, као и моторно возило марке „Пасат“ .

-Оптужени је у потпуности признао кривицу за учешће у том кривичном делу и предложена казна у складу је са улогом и његовом одговорношћу у чињењу кривичног дела - кажу у Тужилаштву БиХ. -Потписивањем споразумног признања, оптужени се одрекао права на суђење и права на жалбу на пресуду коју му, на основу споразума, изрекне Суд БиХ. Споразум је прослеђен Суду БиХ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације