Нови снимак додатно замрсио тешку истрагу убијене девојке: Лана је снимљена на вијадукту испод ког је нађена мртва

Новости Онлине

четвртак, 07. 11. 2019. у 23:15

Нови снимак додатно замрсио тешку истрагу убијене девојке: Лана је снимљена на вијадукту испод ког је нађена мртва

Фото: Фејсбук

Полицију је 6. октобра у вечерњим часова мајка обавестила о нестанку
Стравично убиство Мостарке Лане Биједић (19) и даље је прекривено велом тајне. Од сурове потврде да је њено тело извучено из реке Студенчице у месту Студенци код Љубушког, навршио се месец.

Полицију је 6. октобра у вечерњим часова њена мајка Нина обавестила о нестанку с обзиром на то да јој се није јављала на позиве.

Лана је те кобне недеље требало да отпутује у Сарајево, где је уписала факултет.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -Нови детаљи о суровом убиству Лане Биједић (19): Девојка је жива бачена у реку

Обавештење о њеном нестанку преко друштвених мрежа дале су и њене пријатељице. Нажалост, непуна два сата након пријаве нестанка, тело несуђене студенткиње пронађено је у реци Студенчици.

Уочио га је рибар, који је на том подручју често пецао. Обдукција је показала да је несрећна девојка ударана, дављена и бачена у реку, а од тада у полицији и у Тужилаштву Западно-херцеговачког кантона, под чијим се надзором води истрага, нису нашли никакав траг који ће их одвести до њеног убице.

У реконструкцији њеног кретања, која је урађена у првој седмици од убиства, утврђено је да се девојка аутобусом запутила до Чапљине, одакле је са станице пешачила све до насеља Требижат, где јој се губи траг.

Но, према последњим информацијама, које је Аваз добио од извора блиских истрази, утврђено је да је Лана виђена и на вијадукту Студенци који води према Бијачи, а испод којег је њено тело нађено. Снимила ју је и надзорна камера. Та је информација додатно замрсила њен ток кретања.

С обзиром на то да се с вијадукта до места где је пронађена може доћи пешке макадамским путем, истражиоци су последњих дана чешљали и то подручје, али ништа, нажалост, нису нашли.

Такође, уз подручје где је тело нађено, претресени су и други објекти у близини, попут купалишта Божјак, где је Лана са мајком и пријатељицама често боравила током лета, али корисних трагова није било.

Ни њене белешке и лаптоп нису били од користи, а истражиоци све наде у њен телефон, који је још на откључавању у једној агенцији у Немачкој, те на резултате бројних вештачења која се раде у Федералној управи полиције.

Занимљиво је да ни чланови њене породице, који су одбили контакт са медијима, као ни пријатељице, како су то навели у полицији, немају никаквих сазнања о томе због чега се Лана запутила тог дана у Чапљину, односно према Љубушком, те да, практично, и њих мучи одговор на то питање.

ПРИОРИТЕТ СВИХ ПРИОРИТЕТА

- Верујте да интензивно радимо на расветљавању овог тешког, гнусног дела и улажемо максималне напоре да овај случај решимо. Ово нам је приоритет свих приоритета - поручио је у краткој изјави Милан Галић, полицијски комесар Министарства унутрашњих послова Западно-херцеговачког кантона.

(АВАЗ)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације