Долијао Хрват са листе најтраженијих криминалаца: Филмским бекством пре осам месеци избегао хапшење

Novosti Online

четвртак, 07. 11. 2019. у 17:07

Долијао Хрват са листе најтраженијих криминалаца: Филмским бекством пре осам месеци избегао хапшење

Дарио Хорват Фото: Еуропол

Ухапшен један од најтраженијих хрватских бегунаца који се налазио и на европској листи најтраженијих
ХРВАТ са Интерполове листе најтраженијих бегунаца Дарио Хорват (35) ухапшен је данас на црквеничком подручју у Хрватској после спектакуларног бекства пре осам месеци.

МУП је у четвртак саопштио како се за Хорватом трагало од марта, а ухапсили су га јутрос око 10 сати. Осумњичен је за више кривичних дела привредног криминала у саставу злочиначког удружења, које је организовао и водио. Полиција процењује да је оштетио државни буџет за близу милион евра.

Прочитајте још: Биће у затвору годину дана: Ево зашто је ухапшен Драгоје Милинковић, означен као убица Јелене Марјановић

"Ово је један од најтраженијих хрватских бегунаца који се налазио и на европској листи најтраженијих European Most Wanted", истичу у хрватском МУП-у и најављују како ће ухапшени током дана бити спроведен у истражни затвор у Загребу.

Хорват је у марту ове године избегао хапшење у Загребу и то скоком кроз прозор стана у Дрежничкој улици на Трешњевци. Тога дана ухапшено је 14 његових сарадника, чланова криминалне организације која је утајила 7,2 милиона куна (око 970 хиљада евра) пореза.

Канцеларија за сузбијање организованог криминала и корупције (USKOK) их терети да су 16 месеци под Хорватовим водством чинили мрежу која је при увозу челичне арматуре, пшенице и других роба из ЕУ варала на порезу.

Међу уапшенима су се тада нашли председник Удружења самохраних очева “Патерос” Кристијан Катанец, осуђени подводник Игор Галовић, Зоран Гавриловић, којему се на загребачком Жупанијском суду суди због оптужби да је 2013. организовао пребацивање 40 килограма марихуане из Црне Горе и брачни пар Марио и Николина Врабељ.

Сви су негирали кривицу или су се бранили ћутањем.

(vecernji.hr/index.hr)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације