Пуповац: Дан антифашизма треба да буде празник и нерадан дан

Танјуг

четвртак, 07. 11. 2019. у 17:30

Пуповац: Дан антифашизма треба да буде празник и нерадан дан

Фото Танјуг

Председник Самосталне демократске српске странке, Милорад Пуповац, изјавио је данас у парламенту да Дан антифашистичке борбе треба да остане и треба да буде државни празник и нерадни дан у Хрватској
Председник Самосталне демократске српске странке (СДСС), Милорад Пуповац, изјавио је данас у парламенту да Дан антифашистичке борбе треба да остане и треба да буде државни празник и нерадни дан у Хрватској.

Реагујући на амандман Одбора за ратне ветеране, који предлажу да Дан антифашистичке борбе постане спомендан и радни дан, Пуповац казе да тај дан као празник има своје упориште у хрватском Уставу и у вредностима Хрватске и вредностима Европе.

"Та иницијатива није само ствар сукоба унутар ХДЗ-а, она треба бити ствар сукоба унутар хрватског друштва", рекао је Пуповац, пренела је загребачка Н1 телевизија.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - NEOČEKIVAN POZIV: Evo šta su branitelji poručili Miloradu Pupovcu

Према речима Пуповца, постоје људи који би хтели да се антифашистичке идеје у Хрватској не негују и да им се не посвећује пажња.

С друге стране, каже, постоје људи који сматрају да је то била пресудна судбоносна идеја, а на основу ње и борба за слободу народа, за слободу грађана Европе и света, коју неки након рушења Берлинског зида и данас смтрају непотребним.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - HRVATSKO TUŽILAŠTVO: Krivične prijave protiv Pupovca zbog poređenja sa sadašnje države NDH

"Ми сматрамо не само из историјских разлога потребним, него сматрамо потребним како би се супротставило онима који желе обновити недемократске вриједности", рекао је Пуповац у реаговању на предлго Одбора за ветеране да Дан антифашистичке борбе више не буде државни празник у Хрватској.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације