Хрватски сабор предлаже: Уместо вуковарске жртве, Дан жртве великосрпске агресије?

Танјуг

06. 11. 2019. у 14:53

Хрватски сабор предлаже: Уместо вуковарске жртве, Дан жртве великосрпске агресије?

Фото Танјуг

Премијер Андреј Пленковић представио је на седници владе почетком октобра нови календар обележавања празика и спомендана

Парламентарни Одбор за ветеране предлажио је амандман према којем би Дан антифашистичке борбе, 22. јуна, био спомендан и радни дан, а 18. новембар уместо Дан сећања на жртву Вуковара "Дан сећања на жртве великосрпске агресије у Домовинском рату", пренела је загребачка Н1 тв.

Премијер Андреј Пленковић представио је на седници владе почетком октобра нови календар обележавања празика и спомендана.

Он је том приликом изразио уверење да ће такав начин обележавања бити примеренији и бољи, као и да ће омогућити да се избегне свака недоумица, конфузија и недореченост.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Глуп, глупљи,усташа

06.11.2019. 17:34

Можда је ипак примереније да славите "дан концентрационих логора за децу друге националности", да се избегне свака "недоумица,конфузија и недореченост", ко и шта сте тачно ?

IV BRIG ZNG /SPLITSKA/

07.11.2019. 13:38

Mozete komentirati i pisati sto god hocete ali ce biti kako mi zelimo i kako hocemo.

Pa

08.11.2019. 07:17

@IV BRIG ZNG /SPLITSKA/ - to je samo za vašu upotrebu. Ceo svet zna šta se zapravo dogodilo. Najpre rat JNA sa teroristima i separatistima, a onda i građanski i verski rat Srba i Rvata...