Задржавање до 72 сата одредио је државни тужилац Игору Сијерковићу из Херцег Новог, бившем в.д. председнику Синдиката Инситута Игало.


Сијерковић је ухапшен због основане сумње да је извршио кривично дело злоупотреба положаја у привредном пословању на штету Синдикалне организације Института. У законском року биће, како незванично сазнајемо, поднет предлог за одређивање притвора.


НВО Удружење за имплементацију права (УЗИП) из Херцег Новог пре пола године је, подсећамо, основном државном тужиоцу и херцегновској Управи полиције,поднело кривичну пријаву против Игора Сијерковића, тадашњег в.д. председника Синдикалне организације Института и Н.Н. лица, због постојања основане сумње, да је извршено кривично дело, проневера.


Прочитајте још: Злоупотреба службеног положаја: Ухапшено троје у Пријепољу


Игор Сијерковић - Фото: В.В.


Основано се сумњало да је са рачуна синдикалне организације на коме је било 414.683 еура, намењених за решавању стамбених потреба запослених, в.д.председник Синдиката позајмљивао новац појединим радницима. Тако је отужено око 300 хиљада евра. На јулском збору радника Института Игало, затражен је списак људи који су узимали позајмице са рачуна стамбеног фонда за који су запослених од 2002. до 2008. године наменски издвајали 3, 5 одсто од бруто зарада. У Синдикату Института је 544 радника а њих педесетак немају стан.