ПОСЛЕ интервенције в. д. врховног државног тужиоца Ивице Станковића који је у понедељак по подне затражио од вршиоца дужности вишег државног тужиоца у Бијелом Пољу Мирка Булатовића, да преиспита рад Основног државног тужилаштва у Беранама, за чији је рад непосредно надлежан, у предмету формираном против Беранца Мухамеда Рамусовића (38), осумњиченог за пребијање Јелене Крстић (31), у беранском тужилаштву је за њега одређено задржавање до 72 сата.

Како се сумња, он је 29. октобра претукао Крстићеву на радном месту пред Стадионом малих спортова и нанео јој тешке повреде због којих је завршила на четвородневном лечењу у Општој болници у Беранама. Осим потреса мозга, она је задобила посекотине усне, повреде вилице и главе.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ МАЛТРЕТИРАЊА ВАЉЕВКЕ : Полицајац жртву давио, гризао за уши, бацао на зид!

Упркос томе, Рамусовић који је приликом пребијања Крстићеве у крви имао 1,61 промил алкохола, после хапшења на месту тешког инцидента и привођења уз кривичну пријаву основном државном тужиоцу, пуштен је да се у току даљег поступка брани са слободе.

Након тога, када је све обелодањено и јавност усталасана упркос покушајима режимских медија да се цела ствар заташка, дошло је до реакције Станковића, тако да је Рамусовић у уторак поново приведен у ОДТ у Беранама.

ИЗВИЊЕЊЕ

КАКО "Новости" сазнају, Рамусовић је приликом давања изјаве изразио кајање и упутио извињење Јелени Крстић, чије је пребијање "усијало" друштвене мреже, посебно због речи које јој је упутио, односно тврдњи да она "као Никшићанка не може да ради у његовом граду".