КОЛИКО среће је имао млади Беранац Драгомир Тришић (25), знају само чланови десеточлане екипе Опште болнице у Беранама, на челу са искусним хирургом др Милорадом Бакићем, који су успели да му зашију срце које му је у комшијској свађи и тучи, ножем ранила прва комшиница из приградског насеља Лужац Радосава Симоновић (44), самохрана мајка четворо деце.

Док је Радосаву одводила полиција, Драгољуб је донесен у беранску болницу око 20 сати, због убодних рана у грудима.

- Дежурни хирург је препознао да се ради о тешкој, чак смртоносној повреди груди која је већ довела до хеморагичног шока код повређеног - изјавио је за "Новости" директор Опште болнице у Беранама др Будимир Дабетић, наглашавајући да је стање пацијента добро, упркос тешкој повреди и црним прогнозама. - Хитно је реаговала хирушко-анестезиолошка екипа са др Милорадом Бакићем на челу и у консултацији са кардиолошком екипом одлучила да се са повређеним уђе у операциону салу.

Операција је почела у 20.25. Лекари су утврдили повреду плућа и срца на којем је била рана величине 2,5 сантиметара. Хирурзи су успели да уз очекиване тешкоће зауставе крварење из леве коморе срца. Након тога после очекиваних терапеутских процедура успостављена је нормална циркулација.

ПРОЧИТАЈТЕ И: Hajka na Srpkinju: Ko sve napada Škorovu suprugu?

- У постоперативном току мониторинг показује нормализацију виталних функција - рекао је др Будимир Дабетић, наглашавајући да је стање пацијента добро, упркос тешкој повреди и црним прогнозама. - Ово је прави подвиг. Овакве интервенције могу да раде само врхунски хирурзи и одлично увежбане екипе.

Доктор Дабетић верује у успешан опоравак младог Тришића, који је, како ствари стоје, изазвао инцидент у коме је умало изгубио живот. Наиме, из извора блиских истражитељима, "Новости" сазнају да је у недељу увече дошло до још једне свађе између Тришића и комшија Симоновића, због његових наводно непристојних преписки на "Фејсбуку" са једном од малолетних Радосавиних кћери.

Тим доктора који је обавио операцију

Она је после физичког сукоба пред својом кућом, у коме је учествовао Тришић и његови ујак и теча са једне, а Радосавин брат са друге стране, одлучила да ножем прекине неравноправну тучу. Сечиво је севнуло неколико пута, а онда је Драгомир пао. На сву срећу, хитно је пребачен у Општу болницу у Беранама и за рекордно кратко време после дијагностике уведен је у операциону салу.

- Добро сам - казао нам је јуче из кревета, на интензивној нези.

ПРИЈАВА

РАДОСАВА Симоновић ухапшена је одмах после крваве туче пред њеном кућом. Пронађен је и нож којим је убола Тришића. Уз кривичну пријаву којом се терети да је починила кривично дело убиство у покушају, у понедељак је предата вишем државном тужиоцу у Бијелом Пољу.

УХАПШЕНО ЧЕТВОРО

ПОЛИЦИЈА је, осим Радосаве Симоновић (44) из Берана, због учествовања у тучи, ухапсила В. М. (32), Ј. Р. (46) и Р. Р. (37). Полиција сумња да је дошло до вербалног сукоба између Д. Т. и В. М., а затим и физичког, након чега су се у свађу умешали Ј. Р. и Р. Р. Сумња се се да је Р. С., док је овај сукоб трајао, ножем убола Д. Т. у леђа. Осумњичени ће бити уз кривичне пријаве приведени вишем државном тужиоцу у Бијелом Пољу, саопштила је полиција.