Хапшење страних држављана због кријумчарења миграната

Танјуг

04. 11. 2019. у 17:01

Хапшење страних држављана због кријумчарења миграната

Depositphotos

Словеначка полиција ухапсила је девет страних држављана који су покушали да помогну мигрантима да илегално пређу границу, а процесуирано је и око 150 случајева илегалног преласка на југо-западној граници земље од среде
Словеначка полиција ухапсила је девет страних држављана који су покушали да помогну мигрантима да илегално пређу границу, а процесуирано је и око 150 случајева илегалног преласка на југо-западној граници земље од среде.

У граду Козина полиција је у суботу уочила аутомобил немачких регистрација који је пројурио кроз црвено светло и кренуо пут Италије.

Полиција је обавестила италијанску полицију и пратила возило које се у Италији сударило са другим аутомобилом.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Упозорење немачког министра Зехофера: Опасност од новог избеглицког таласа

Возилом је управљао ирачки држављанин, док је на месту сувозача била Ирачанка и обоје, како преноси СТА, имају решен статус у Немачкој.

Они су превозили двоје илегалних ирачких миграната и дете.

Истог дана, полиција је у близини Кнежака зауставила три аутомобила италијанских регистарских ознака. Том приликом ухапшен је држављанин Румуније, Италијанка и троје држављана Пакистана због организовања илегалног превоза миграната преко границе.

Два дана раније, на југозападу земље ухапшен је Албанац који је управљао возилом са италијанским таблицама. Он је превозио двојицу албанских илегалних миграната.

У петак приведен је 53-годишњи држављанин Хрватске који је превозио троје турских илегалних миграната.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације