ОДЛУЧИЛА сам да се ипак данас одазовем позиву тужилаштва и дам изјаву поводом мог бруталног пребијања прошлог уторка на радном месту, које је починио Беранац Мухамед Рамусовић (38). Из тужилаштва сам позвана телефоном, док сам била у болничком кревету због потреса мозга, повреде вилице, поцепане усне и других бројних повреда, које су квалификоване тешким, док је тужилаштво сматрало да сам претучена онако, што кажу у Црној Гори "за своје добро", па су Рамусовића пустили одмах после саслушања.

Прочитајте још: "Смета што сам Српкиња, зато држава не реагује на напад": Јелена о бруталном пребијању у Беранама

Ово је за "Новости" изјавила Јелена Крстић, самохрана мајка двоје деце, која је после четвородневног лечења у Општој болници у Беранама отпуштена на кућну негу. Она истиче да ће изјаву тужиоцима дати "како не би испунила жељу онима који желе да овај случај заташкају".

Прочитајте још: Мајка претучена на радном месту, младићи мирно посматрали: После коментара кренуло песничење у Беранама

- Ја сам претучена, како ми је казао насилник док ме је пребијао из чиста мира, јер сам Никшићанка и не могу да радим у његовом граду. У Беранама немам никога осим деце, па ме можда због тога нису узели у заштиту младићи који су то све немо посматрали - каже Крстићева. - Немам досије у полицији, нити аутоматску пушку, али имам храбрости. Јер није јак онај који туче, него онај који трпи. Ја нисам Српкиња по националном опредељењу већ по рођењу. Моји верски, национални и политички ставови не угрожавају никога. Да сам Хрватица, муслиманка, Албанка сигурно би премијер преорао Беране, сигурно би председник прогласио Беранце, Србе, шовинистима, као што је рађено. Али не, ипак сам ја Никшићанка, самохрана мајка двоје деце која није поткупљива, која гласа за "Здраво Беране".

Крстић, чије пребијање и потези тужилаштва и даље изазивају коментаре у Црној Гори, посебно што власти ћуте док и њене присталице дају подршку Јелени, данас ће се са хрпом докумената појавити у Основном државном тужилаштву, чија се одговорност тражи са многих страна.

ЗАХТЕВ ДНП

ОЧИГЛЕДНО да је понашање тужилаштва у Беранама и игнорантски став тужилачких органа резултат политичких компромиса ДПС и коалиционих рачуна, што баца ружну слику на Црну Гору, људска права и достојанство жене. ДНП очекује да се читавом овом немилом инциденту, пребијању жене друге националности, да одговарајући епилог, колико год тужилаштво представљало црну рупу у Црној Гори данас, које је пуштањем Рамусовића да се брани са слободе само потврдило у каквој се кризи налази. Ово је саопштено из Демократске народне партије, која од Тужилачког савета захтева да данас процесуира беранске тужиоце.