ПОСЛЕ недавно објављених података да у сектору јавног здравства недостаје око 200 лекара и више од 300 медицинских техничара, објављени су нови, забрињавајући подаци, према којима ће те институције, уз одговарајућу отпремнину, напустити 296 медицинских радника.

Синдикат доктора медицине објавио је алармантан податак о броју медицинских радника који су се пријавили на јавни позив Министарства јавне управе за раскид уговора о раду, и они су се, од свих радника у јавном сектору, пријавили у највећем броју. Према речима председнице СДМ Милене Поповић Самарџић, не зна се тачно колико је доктора тражило да оде уз исплату отпремнине, али је сигурно да међу њима влада велико незадовољство због ниских зарада и односа државних институција према том позиву. Како је истакла, доктори медицине у Црној Гори примају 550 евра, специјалисти 650, а супспецијалисти око 700 евра.

- Суочавамо се и са проблемом да нам се на конкурсе на кључним специјализацијама не јављају кандидати. Ово је последица чињенице да лекар специјалиста има плату нижу од запосленог на рампи тунела Созина и других јавних предузећа - истакла је Милена Поповић Самарџић. - Влада би требало да омогући повећање плата лекарима за 300 евра и да се потруди да, уместо средстава за луксуз функционера, новац оде онима који спасавају животе грађана. Имамо ситуацију да је већ више од 150 доктора напустило здравствени систем у претходних пет година. Ако ми не можемо да обезбедимо од 15 до 20 милиона евра за повећање плата од 300 евра нето, онда се припремите да издвојите 50 милиона или више за лечење са стране и за довођење доктора са стране.

БУЏЕТ НЕ ПРЕДВИЂА ВЕЋЕ ЗАРАДЕ СРЕДСТВА за повећање зарада медицинарима нису планирана нацртом буџета који је усвојио Фонд здравстава, саопштио је директор те институције Сеад Чиргић, наводећи да чекају преговоре синдиката са Министарством финансија и Министарством здравља. Уколико се усагласе око повећања плата, тврди он, Фонд ће накнадно тражити додатна средства.

У ресорном министарству за ове податке тврде да су спекулација и да се у систему здравства од укупног броја пристиглих захтева за споразумни раскид уговора уз отпремнину највећи део односио на немедицински кадар и кадар који ускоро стиче услов за одлазак у пензију.

- Напомињемо да само подношење захтева запослених, односно исказивање њиховог интересовања за остваривање права на отпремнину путем овог механизма, не значи да ће толики број споразума на крају бити закључен - наводе у Министарству. - Директор установе одлучује по сваком захтеву запосленог, тако што га може одобрити или одбити. Према доступним подацима, иницијално одобрење старешине су дале за око 150 запослених, што не представља ни трећину укупно поднетих захтева у сектору здравства.

ИЗУЗЕЋЕ ИЗ ОПТИМИЗАЦИЈЕ

СЕКТОР здравства требало је изузети из Плана оптимизације јавне управе, сматра председница Самосталног синдиката здравства Љиљана Кривокапић.

- У овом тренутку немамо вишак кадра. Ако је већ држава тражила да се смањи број запослених у јавном сектору, онда је требало да изузме здравство - казала је Кривокапићева.