Грабар-Китаровић о програму нове кандидатуре: Економски показатељи јесу бољи, међутим то се још није прелило на живот људи

Танјуг

03. 11. 2019. у 17:12

Грабар-Китаровић о програму нове кандидатуре: Економски показатељи јесу бољи, међутим то се још није прелило на живот људи

Хрватска председница Колинда Грабар-Китаровић Фото Тањуг-АП

Председница Хрватске жели да људи живе боље, да осете то на својим платама
Хрватска председница Колинда Грабар-Китаровић најавила је да ће објавити програм кандидатуре 11. новембра.

Она је за Н1 говорила и о економским показатељима у Хрватској.

"Нисам рекла да ће Хрватска бити најпросперитетнија држава за пет година током мандата, већ да чврсто верује да може бити и да морамо радити према томе. И као што сам рекла, економски показатељи јесу бољи, међутим то се још није прелило на живот људи", рекла је Китаровић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -Хрватска тражи помоћ САД, признали да су војно слабији од Србије

Она је додала да жели да људи живе боље, да осете то на својим платама. "То је сасвим реално и сасвим могуће и то ћу предложити и у свом следећем програму", казала је председница Грабар-Китаровић.

Председница је у интервјуу одговорила и на критике историчара да Хрватска није била иза Гвоздене завесе, као и на критике да је она била привилегована будући да је изашла из Југославије и отишла на школовање у САД.

“Наравно да сте могли изаћи из Југославије с тим црвеним пасошем. Али није мене Тито послао у Америку, послао ме мој тата месар који је крваво радио да би зарадио за то”, рекла је хрватска председница.

Додала је и да је Тито био интелигентан човек који је дозволио изласке из државе када је видео да се "цела ствар распада".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

sima

03.11.2019. 17:46

Isto kaže i Tramp ali oboje pećutkuju da su smnjeni porezi bogatima. Ako bude i dalje ovako vratićemo se u grčku robovlasničku demokratiju.

Šofer

03.11.2019. 17:59

Sada vidim odakle Kolindi krvavi prohtevi. Genetika je stvarno čudo, pa njen "japa" je bio mesar.

Догодине у Блајбургу

03.11.2019. 23:07

"еkonomski pokazatelji jesu bolji, međutim to se još nije prelilo na život ljudi " ахахахахахахха, најбитиније је да су се ти "показатељи", прелили у твој полуписмени џеп, и твојих страначких пајтоса из КраДеЗеа, скупа са раније опљачканом и покраденом српском имовином. Но ту "стоку ситног зуба" преосталих домобрана који нису на чобаисању у исркој, или Бауштели у Дојјчланд како их је сам назвао вољени "маршал" Буђман, ствано ни најмање не жалим, чак шта више....