ДФ тражи оставку премијера због корупције: Марковић критикује Тужилаштво

В.К.

01. 11. 2019. у 19:50

ДФ тражи оставку премијера због корупције: Марковић критикује Тужилаштво
Марковић је оценио да је изостала ефикасна акција тужилаштва
Црногорски премијер Душко Марковић обратио се Тужилачком савету дописом у вези са случајем корупције у којој су, наводно, учествовали двојица грађевинских инспектора, рекетирајући инвеститора у Будви. Марковић је оценио да је упркос законитом, благовременом и савесном поступању полиције изостала ефикасна акција тужилаштва. Подсетио је да је након откривања "очигледног постојања корупције, као председник Владе затражио детаљну информацију о поступању Управе полиције у конкретном, и другим предметима везаним за противзаконито поступање урбанистичко-грађевинских инспектора."


Реагујући на оставку Павла Радуловића, министра одрживог развоја и туризма, Демократски фронт позвао је премијера Душка Марковића да то исто учини. У саопштењу наводе да министрова оставка показује „да и у тежиму постоје људи који нису спремни да мирно прихватају лоповлук криминал, без икакавог осећаја политичке одговорности“. У овом политичом савезу истичу да би Марковићева оставка и пад Владе „оворио политички процес дијалога о решавању дубоке системске политичке кризе која угрожава виталне интересе народа и државе“.


- ДФ поздравља пример министра Расдуловића и позивамо Душка Марковића да стане иза свога министра и поднесе оставку Тако би и у пракси потврдио своју причу да је за решавање кризе у Црној Гори кроз дијалог и договор, казали су из ДФ-а.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Нечувен скандал у Црној Гори: Инвеститор донео инспекорима мито


У овом политичком савезу сматрају да дистанцирање Марковића од министра правде Пажина и вд.ВДТ Станковића, доживљавају као најобичније лицемерје и последицу притиска међународне заједнице, „која од Ђукановића и Марковића траже хитну смену Станковића и Катнића“.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)